Την ομόφωνη και τελεσίδικη καταδίκη του χρυσαυγίτη Θόδωρου Κολιογιάννη αποφάσισε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για το αδίκημα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή και από κοινού σε βάρος μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Κερατσίνι την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Οι δράστες χτύπησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία μία γυναίκα, με γροθιές και με τα κράνη τους, καταφέροντας σε βάρος τους χτυπήματα στο κεφάλι. Κατηγορούμενος μαζί με τον Κολιογιάννη ήταν και ο χρυσαυγίτης Εμμ. Παπαδάκης, που εν τω μεταξύ απεβίωσε.

Εντύπωση προκάλεσε ότι κατά τη σύλληψή τους και την εξέτασή τους, οι Κολιογιάννης και Παπαδάκης επέδειξαν το χαρτί “επόπτη” της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας ότι η “πολιτική ιδιότητα” θα τους προστάτευε από τη λογοδοσία για τις εγκληματικές πράξεις που είχαν τελέσει.

Ο Κολιογιάννης καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Τελεσίδικη καταδίκη για τον χρυσαυγίτη Κολιογιάννη

Ντοκουμέντο από την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012). Από αριστερά: Κολιογιάννης, Δεμέστιχας, Αποστόλου, Σαλούφας

O Κολιογιάννης είχε συμμετάσχει και στην επίθεση κατά μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το 2012 Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την επίθεση αυτή ενώ στην κάτω φωτογραφία ο Κολιογιάννης ποζάρει με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά και επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο.

Στον κύκλο ο Κολιογιάννης. Στην πρώτη σειρά δεύτερος από αριστερά ο Αλ. Τζούλιος.

Ο Παναγιώταρος ανάμεσα στους Δεβελέκο και Σαλούφα.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το