Περίπου στις τέσσερις χθες το πρωί άνθρωποι σε περιοχή της δυτικής Γερμανίας τρόμαξαν από έναν μεγάλο θόρυβο. Το τίναγμα ήταν τόσο ισχυρό που ο σταθμός της γεωλογικής υπηρεσίας της χώρας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση φέρεται να τον κατέγραψε. Κρατήρας πλάτους 10 μέτρων και βάθους τεσσάρων μέτρων ανακαλύφθηκε αργότερα.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ήταν «σχεδόν βέβαιο» ότι η δυνατή έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που άφησε μία γιγάντια μυστηριώδη τρύπα στο χωράφι στο Λίμπουργκ-Αλμπάχ στο κρατίδιο της Έσσης. Η  βόμβα βρισκόταν τουλάχιστον τέσσερα μέτρα κάτω από το έδαφος και ζύγιζε 250 κιλά, μετέδωσε η Frankfurter Neue Presse.

​Το βράδυ της Κυριακής άνθρωποι στο Λίμπουργκ ανέφεραν ότι είχαν ακούσει έκρηξη που έγινε αισθητή σαν σεισμός. Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε από το γραφείο της κρατικής υπηρεσίας περιβάλλοντος και γεωλογίας στο Χανταμάρ. Η γεωλογική υπηρεσία ανέφερε ότι ανίχνευσε δόνηση 1,7 βαθμών ακριβώς στις 03:52. Το απόγευμα κρατήρας πλάτους 10 μέτρων ανακαλύφθηκε σε χωράφι. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ειδική ομάδα για τα εκρηκτικά κλήθηκε να διεξάγει έρευνα και επιβεβαίωσε ότι το σχήμα του κρατήρα υποδεικνύει την πιθανότητα να δημιουργήθηκε από βόμβα, ενώ η εναλλακτική ότι εξερράγη μηχανισμός απορρίφθηκε. Ειδικοί ανέφεραν νωρίτερα ότι οι συγκεκριμένες βόμβες εξαιτίας της κατασκευής τους ενέχουν τον κίνδυνο να εκραγούν με το πέρασμα των ετών κάτι το οποίο «συμβαίνει μία στο τόσο» όπως αναφέρεται.

Από την αρχή η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) απέκλεισε τη θεωρία ότι θα μπορούσε να είναι αστεροειδής. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ESA, θα ήταν ορατή μία φωτεινή σφαίρα στον νυχτερινό ουρανό τον οποίο πολλοί άνθρωποι παρατηρούν σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Επιπλέον η θερμότητα θα είχε αφήσει πίσω λιωμένα υλικά. Υποδεικνύει ότι η φωτογραφία που παρείχε η αστυνομία δεν δείχνει σημάδια υψηλής θερμοκρασίας ή διαδικασία λιωσίματος.

Η αστυνομία δήλωσε νωρίτερα ότι υποψιαζόταν ότι ενεργοποιήθηκε όπλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η θεωρία, όπως σημειώνει το γερμανικό Μέσο. Αξιωματούχοι εξετάζουν με drones τον κρατήρα.

———————Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το