Τεστ γνώσεων: «Βρες το ΚΚΕ»

Πόσο καλά γνωρίζεις το ΚΚΕ;

Διάλεξε σωστά τις φράσεις που θεωρείς ότι αποδίδουν πληρέστερα τις πολιτικές απόψεις/προτάσεις/αποφάσεις του ΚΚΕ, διακρίνοντάς τες από εκείνες της κυβέρνησης. Νομίζεις ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τι έχει πει η ΝΔ και τι έχει πει το ΚΚΕ; Πιστεύεις ότι το ΚΚΕ πρωτοτυπεί συγκλονιστικά;

Πώς παίζεται:

Στην αριστερή στήλη έχουμε 14 θεματικές ενότητες (πχ. «προσφυγικό, ασύμμετρη απειλή», «κορονοϊός και εθελοντισμός», κλπ.). Στις δύο κεντρικές στήλες («Στήλη 1» και «Στήλη 2») έχουμε δύο φράσεις σχετικές με τη θεματική τους ενότητα.

Σε κάθε μία οριζόντια θεματική ενότητα, μόνο η μία φράση ανήκει στο ΚΚΕ, ενώ η άλλη ανήκει στη ΝΔ. Ποια όμως από τις δύο είναι η «ταξική»; Εκείνη που βρίσκεται στη «Στήλη 1» ή μήπως εκείνη που βρίσκεται στη «Στήλη 2»; Ιδού το ερώτημα.

Αν αναγνωρίσεις (ανάμεσα στις δύο επιλογές κάθε φορά) τη φράση του ΚΚΕ, αντίγραψε το κεφαλαίο γράμμα που βρίσκεται πάνω από τη φράση της επιλογής σου, στη δεξιά στήλη («επιλογή γράμματος»).

Συμπλήρωσε ένα ένα τα γράμματα και, στο τέλος, θα δεις να εμφανίζεται κατακόρυφα στη στήλη της ακροστιχίδας, μια λέξη με 14 γράμματα, που σκιαγραφεί το ΚΚΕ.

Παράδειγμα: αν στην πρώτη θεματική ενότητα («1. προσφυγικό, ασύμμετρη απειλή») θεωρείς πως η φράση που ανήκει στο ΚΚΕ είναι αυτή που βρίσκεται στη Στήλη 1 («η παρούσα κατάσταση…»), τότε στο πρώτο ελεύθερο τετράγωνο στην στήλη «επιλογή γράμματος» συμπληρώνεις το γράμμα «Μ». Αν όμως θεωρείς πως η δεύτερη φράση ανήκει στο ΚΚΕ («ασύμμετρες απειλές…»), τότε συμπληρώνεις το γράμμα «Ν». Το ίδιο γίνεται και στη δεύτερη θεματική ενότητα, τρίτη, κοκ.

Προσοχή! Οι θεματικές ενότητες σταδιακά δυσκολεύουν!

Αναζήτησε τις φράσεις με ταξικό περιεχόμενο, υπόδειξε τα σωστά γράμματα, συμπλήρωσε την ακροστιχίδα, βρες το πραγματικό ΚΚΕ.

Καλή επιτυχία!

Βαθμός δυσκολίας: για έμπειρους λύτες





Και τώρα οι απαντήσεις

Ωραίος Αρουραίος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το