ΔΗΛΩΣΗ του Ηλία Σμήλιου για τη δίκη του στις 15 Μάη 2019,

για συμμετοχή στη δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Την Τετάρτη 15 Μάη θα κάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ότι συμμετείχα «ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες» δηλαδή «φωνασκούσαν, εκφωνούσαν συνθήματα και κατευθύνονταν προς την έδρα του Ειρηνοδικείου όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος, Πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Χρουσαλά Ιωάννα, εμποδίζοντας την πρόοδο του πλειστηριασμού».

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ότι «ενεργώντας από κοινού με άλλους εμποδίσαμε με βία τον ελεύθερο συναγωνισμό» και με τον τρόπο αυτό οδηγήσαμε στη ματαίωση του πλειστηριασμού».

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ και ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ εγώ (όπως και άλλοι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών) γιατί εμποδίσαμε την αρπαγή από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την υπάλληλό της Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά ενός μικρού χωραφιού-οικοπέδου στο Χορτιάτη και όχι αυτοί που άρπαξαν περιουσίες ή καταχράστηκαν τεράστια χρηματικά ποσά του Δημοσίου, όπως οι κατήγοροί μου.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ και ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ γιατί η καπιταλιστική βαρβαρότητα που κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο επιβάλλουν, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό και βασικά κοινωνικά αγαθά, έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμα τις διώεις, την καταστολή, την καλλιέργεια του φόβου και της υποταγής.

Εγώ από την πλευρά μου είμαι χαρούμενος για ένα και μόνο πράγμα: Αυτό το πρώτο δικαστήριο για τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη (καθώς έχουν προγραμματισθεί κι ακολουθούν κι άλλα τρία τουλάχιστον) ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ. Κι έχω πάντα την ελπίδα ότι θα ξανάρθουν εκείνες οι ΤΕΤΑΡΤΕΣ του 2016-18 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (κι όλης της χώρας), με τη δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αυτού του ανεξάρτητου κέντρου αγώνα, που μικρές νίκες μες στη μαυρίλα των μνημονίων έφερε, μικρές ανάσες σε λαϊκές οικογένειες, πολλά χαμόγελα , πίστη ότι δεν είναι ανίκητοι κι ελπίδα για την ανατροπή σ’ όλους μας έφερε!

Αυτή την Τετάρτη στο δικαστήριο, μα κυρίως στις πολλές ωραίες «Τετάρτες» του μέλλοντος μας, δηλώνω παρών! Και ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος!

 

Ηλίας Ν. Σμήλιος,

εργαζόμενος-πατέρας-δάσκαλος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το