Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας

 

Τι απαιτεί από τους επαναστάτες η κατάσταση στη Βενεζουέλα;

Ο λαός της Βενεζουέλας υφίσταται μια επίθεση που παίρνει διάφορες μορφές και χρησιμοποιεί ποικίλες τακτικές με στόχο να τσακιστεί η ικανότητά του για αγώνα. Τα ιμπεριαλιστικά γεράκια ξέρουν ότι πρόκειται για έναν λαό που αντιστέκεται και αγωνίζεται από πολιτικά, οργανωτικά και οικονομικά μετερίζια, για έναν λαό που σε έναν μεγάλο βαθμό ξέρει τον βασικό του εχθρό που δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε, εναντίον των οποίων θα πρέπει να στρέψει τα κεντρικά του χτυπήματα, αποφεύγοντας τα λοξοδρομήματα που προσπαθούν να επιβάλουν η αμφιταλαντευόμενη μικροαστική τάξη και κομμάτια της αστικής τάξης, που προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή σε άλλα φαινόμενα για να μειώσουν τη διαθεσιμότητα για πάλη και αγώνα που είναι αναγκαία αυτές τις στιγμές.

Οι συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επίθεσης με επικεφαλής τις ΗΠΑ και με τη συμπαράσταση των συμμάχων των τής Ε.Ε. και κάποιες κυβερνήσεις λακέδες της Λατινικής Αμερικής, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η Βραζιλία και η Κολομβία, δυνάμωσαν βαθμιαία και εκδηλώθηκαν τη στιγμή των μεγάλων δυσκολιών που υφίστανται οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, οι οποίοι είναι το επίκεντρο της επίθεσης κερδοσκόπων από μισθοφόρους παραστρατιωτικών τραπεζών, που χρηματοδοτούνται από την Δεξιά. Σε αυτό προστίθεται η ανικανότητα των κυβερνητικών θεσμών των αρμόδιων για τον έλεγχο των τιμών, την εγγυημένη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και την προμήθεια των βασικών αγαθών, που χειροτέρεψαν με επιταχυνόμενο ρυθμό σε βάρος του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Είναι φανερό ότι η υπέρβαση αυτής της κατάστασης δεν θα γίνει μέσα από τις φιλοϊμπεριαλιστικές μαριονέτες της αντιπολίτευσης. Για την υπέρβαση αυτής της κατάστασης είναι αναγκαίο, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, να ανεβάσουμε την παραγωγή, πράγμα που μπορεί να γίνει ακριβώς από εκείνους που παράγουν, δηλαδή τους εργάτες και τους αγρότες. Είναι επίσης αναγκαία η πάταξη της διαφθοράς στις αλυσίδες εμπορίου, διανομής και κατανάλωσης. Αλλά γι’ αυτό επίσης είναι αναγκαία η οργανωτική ενίσχυση του λαϊκού επαναστατικού κινήματος, το οποίο πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για να στερεώσει συμφωνίες και συμμαχίες ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες που εκφράζουν τη σταθερή βούλησή τους να αντιμετωπίσουν μέχρις εσχάτων την ιμπεριαλιστική επίθεση. Γι’ αυτόν το σκοπό είναι αναγκαίο ταυτόχρονα να πολλαπλασιαστούν και να επιταχυνθούν οι χώροι και οι διαδικασίες συνάντησης για τη συζήτηση, ανάλυση της κατάστασης και τη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων που πρέπει να γίνουν πράξη με τρόπο οργανωμένο, συνεπή και ενωτικό.

Είμαστε σε έναν δρόμο ταχύτητας κόντρα στον καιρό, πράγμα που μας τοποθετεί σε μια σύνθετη συγκυρία, η οποία απαιτεί μια συνειδητή, στρατευμένη πειθαρχία που θα είναι ένα εργαλείο για την ενδυνάμωσή μας ως άντρες και γυναίκες αντιιμπεριαλιστές και αντιφασίστες. Ο εχθρός θα πολλαπλασιάσει τις δράσεις του, μέσα από ψυχολογικό πόλεμο, σαμποτάζ, όξυνση του οικονομικού αποκλεισμού και την προσπάθεια να οργανώσει μια στρατιωτική επέμβαση, στηριγμένη σε μισθοφορικούς στρατούς της περιοχής.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν την υποκρισία της βενεζουελάνικης και διεθνούς Δεξιάς που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει ο λαός της Βενεζουέλας και που και οι ίδιες, στο μέτρο που μπορούσαν, προκάλεσαν.

Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να ξεγελαστούμε από τα μηνύματα που οι μηχανισμοί της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας διαδίδουν από τα μέσα της. Η λύση στην παρούσα κατάσταση βρίσκεται στο να πάρει στα χέρια της η ίδια η μάζα των εκμεταλλευομένων και των καταπιεσμένων την υπόθεση του ιστορικού καθήκοντος, αυτού που αντιστοιχεί στην παραγωγή, στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, δηλαδή, στην πολιτική και οικονομική διεύθυνση της χώρας. Η ιστορία δείχνει ότι μόνο η διαθεσιμότητα για αγώνα, η ενίσχυση στην οργάνωση και η σαφήνεια των πολιτικών στόχων στην εξέλιξη της ταξικής πάλης μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην καταστροφή ή τη δυνατότητα θριάμβου κόντρα στην καπιταλιστική αθλιότητα.

Πέραν της δικής μας αγωνιστικής διαθεσιμότητας είναι αναγκαίο να δυναμώσουμε τη διεθνή επαναστατική αλληλεγγύη ως έκφραση του προλεταριακού διεθνισμού, να κινητοποιηθούν οι λαοί του κόσμου, να μην αφήσουν τον ιμπεριαλιστικό εχθρό να ανασάνει σε κανένα μέρος, να υπάρχει διάθεση για αγώνα μέχρις εσχάτων, σίγουροι πως η νίκη απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς είναι δυνατή με τη σωστή επαναστατική πολιτική καθοδήγηση.

16 Φλεβάρη 2019

πηγή:https://pcmlv.blogspot.com/

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το