Τι δείχνει η σιγή  των διεθνών ΜΜΕ  για τον «πρόεδρο» Γκουαϊδό

2 Ιουλίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Το τελευταίο διάστημα, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, φαίνεται να έχουν αποσύρει την προσοχή τους από την ταλαίπωρη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όταν ο Γκουαϊδό ξεκινούσε πριν μήνες την πραξικοπηματική του «σταδιοδρομία», αυτοανακηρυσσόμενος πρόεδρος της χώρας, όλα τα προπαγανδιστικά σφυριά χτυπούσαν στον ρυθμό μιας επείγουσας ανάγκης ανατροπής της κυβέρνησης Μαδούρο, την οποία χαρακτήριζαν κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Πλέον, μετά και το τελευταίο πραξικοπηματικό φιάσκο, έχει γίνει φανερό ότι η Βενεζουέλα δεν πρόκειται να καταληφθεί με ρεσάλτο. Κατά αποκαλυπτικό για το ρόλο τους τρόπο, τα διεθνή ΜΜΕ προσάρμοσαν τη στάση τους στο συμπέρασμα αυτό, εστιάζοντας την προσοχή τους σε άλλα πιο καυτά και επίκαιρα μέτωπα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού όπως το Ιράν. Παρόμοια έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν και με την περίπτωση της Λ.Δ. Κορέας. Εκεί που η κυβέρνηση Μαδούρο συνιστούσε τάχα άμεση απειλή για τη παγκόσμια ασφάλεια και είχαμε καθημερινά «ειδήσεις» χαλκευμένες και απαιτούνταν η άμεση ανατροπή της, το τελευταίο διάστημα μαθαίνουμε κυρίως για τις ποδοσφαιρικές επιτυχίες της εθνικής ομάδας της Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα.
Υπάρχουν και κάποιες σποραδικές ειδήσεις για διενέξεις, όπου οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για στρατιωτική στήριξη της κυβέρνησης Μαδούρο, με τους Ρώσους να απαντούν ότι τα στρατιωτικά σκάφη που προσγειώνονται στο Καράκας μεταφέρουν προσωπικό συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης, στο έδαφος προϋπαρχουσών συμβάσεων.
Ωστόσο μια είδηση ξεχώρισε και αφορά την περίφημη ψευτοβοήθεια – ψίχουλα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Πρόκειται για βοήθεια μερικών εκατομμυρίων δολλαρίων, η οποία δόθηκε στο περιβάλλον του Γκουαϊδό για να εξαγοράσει συνειδήσεις. Ακόμη όμως και αυτό το γελοίο ποσό, ελάχιστο σε σχέση με τα δισεκατομμύρια των αμερικάνικων κυρώσεων και περιορισμών, φαίνεται ότι είχε τελικό προορισμό τις τσέπες του Γκουαϊδό και των πρωτοπαλίκαρών του. Οι υπόνοιες και οι κατηγορίες σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από υποστηρικτές του αποτυχημένου πραξικοπηματία, όπως ο Χοσέ Αντόνιο Κολίνα, πρόεδρος της οργάνωσης εξορίστων από τη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ, ο Λουίς Αλμάγκρο, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και ο υπουργός εξωτερικών της Κολομβίας, Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο. Ο «εκδημοκρατισμός» αργεί, οπότε το ‘ριξαν στη μάσα!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top