Ένας νέος νόμος που θα επιτρέπει στους άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλικές σχέσεις με κορίτσια κάτω των 18 ετών, να αποφύγουν την τιμωρία εάν παντρευτούν τα θύματά τους, πρόκειται να εισαχθεί στο κοινοβούλιο στην Τουρκία.

Το νομοσχέδιο που πολλοί το αποκαλούν “παντρέψου-τον-βιαστή-σου”, έχει προκαλέσει την οργή.

Είναι σαφές ότι η νομοθεσία αυτή δεν νομιμοποιεί μόνο τον παιδικό γάμο και τον βιασμό, αλλά ακόμη “κλείνει τα μάτια” σε περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο είχε προταχθεί στην Τουρκία – και καταρριφθεί με πάταγο το 2016, έπειτα από εθνική και παγκόσμια κατακραυγή- σύμφωνα με το οποίο, ο νόμος θα “συγχωρούσε” τους άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με ανήλικα κορίτσια στις περιπτώσεις που δεν είχαν κάνει εμφανή “χρήση βίας”.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έχει δηλώσει στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια μίας συνόδου κορυφής στην Κωνσταντινούπολη το 2014, ότι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών τάσσεται “ενάντια στη φύση”.

“Δεν μπορείς να βάλεις τη γυναίκα και τον άντρα στην ίδια θέση. Αυτό πηγαίνει κόντρα στη φύση”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Επομένως τέτοιου είδους νομοσχέδιο, υπό την εξουσία ενός ηγέτη με αυτές τις πεποιθήσεις, δεν προκαλούν έκπληξη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το