Το «αμαρτωλό» smartphone των Αρχιερέων

Στην αρχή, όταν μου έστειλαν τις photos του Άρη Μεσσήνη, νόμιζα πως το θέμα είχε να κάνει με την προετοιμασία ηθοποιών και κομπάρσων στα παρασκήνια κάποιας κινηματογραφικής παραγωγής για τη «Σύνοδο της Νικαίας» επί παραδείγματι. Μόνον που οι Αρχιερείς τότε δεν διέθεταν smartphones. Οι αρχιερατικοί μανδύες ωστόσο παρέμειναν οι ίδιοι ανά τους αιώνες. Ακόμη και οι απλές, μελανού χρώματος συνήθεις ενδυμασίες. Για τα «καφτάνια» και τις «καλύπτρες» δεν το συζητώ. Παραπέμπουν στο «Όνομα του Ρόδου», ανατολικού όμως τύπου.

Τελικά, ο συνωστισμός των οπαδών του Instagram Ιεραρχών, ποικίλων δογμάτων, συνδεόταν με την κορυφαία στιγμή της θητείας των Συνόδων της Βουλής, την ορκωμοσία των λαοπρόβλητων βουλευτών. Ο όρκος στο Σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους.

Η Γαλλική Επανάσταση χρονολογείται από το 1789, όταν οι «ξεβράκωτοι» τα έβαλαν με τους «καλοντυμένους». Τότε, όπως καταγράφει η Ιστορία, ο «εχθρός» ήταν οι βασιλιάδες, οι αριστοκράτες, οι γαιοκτήμονες, οι επίσκοποι και οι παπάδες. Ξέχασα τους ξεδιάντροπους καλοστεκούμενους μπράβους όλων των παραπάνω. Σφαγή, σου λέω.

Οι εικόνες του εξαιρετικού φωτορεπόρτερ βγάζουν γέλιο. Καταγράφουν έναν άλλο κόσμο, μία άλλη πραγματικότητα, μία, γιατί όχι, καρικατούρα της Ιστορίας. Στείλε κι εσύ μία selfie στον λογαριασμό του Facebook του Παραδείσου. Μπορείς. Διότι τον προσωπικό λογαριασμό του Ιησού τον έχει καπαρώσει με μειοδοτικό διαγωνισμό ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το copyright όμως το έχει κατοχυρώσει η «Δεξιά του Κυρίου» από την ίδρυση της Ανωνύμου Εταιρείας διαχείρισης εναλλακτικών προϊόντων Τιμίου Ξύλου -Ονομασίας Προέλευσης (vsop). Όχι παίζουμε!

Πηγή: zougla.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το