Καθώς η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξαντλούν τις επιθέσεις που ικανοποιούν το ειδικό τους ακροατήριο (άσυλο, «αιώνιοι» φοιτητές, «βάση του 10» κλπ), επιθέσεις χρωματισμένες με το ιδιαίτερο ιδεολογικό τους στίγμα, έρχεται ο καιρός να αντιμετωπίσουν τα ασφυκτικά προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπηρετώντας τη συνέχεια και το σχεδιασμό που υλοποιείται ανεξάρτητα από το χρώμα της κάθε κυβέρνησης εδώ και πολλά χρόνια πια.

Με δοσμένη, λοιπόν, την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης, των κλεισιμάτων και των ανύπαρκτων διορισμών, η αντιμετώπιση των σοβαρών κενών των σχολείων γίνεται με βάση τον «επαναπροσδιορισμό των αναγκών», που είχε προαναγγείλει η υπουργός:

Με μια τερατώδη εγκύκλιο σήμερα (10/9/2019) προς τα ΕΠΑΛ δίνει οδηγίες για ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ κοινών μαθημάτων ειδικότητας του ίδιου τομέα στα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ και κάποιων μαθημάτων Γενικής Παιδείας (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Πληροφορική) στα εσπερινά ΕΠΑΛ.

Μάλιστα η οδηγία αφορά και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας των εσπερινών ΕΠΑΛ. Δεν χρειάζεται καν να μπούμε στον κόπο να επιχειρηματολογήσουμε για το ότι η πολιτική αυτή είναι καθαρά λογιστικού τύπου με ολέθριες συνέπειες για τη μόρφωση των μαθητών/ριων μας. Δεν χρειάζεται πολλή μελέτη για να αντιληφθεί κανείς τι επιπτώσεις θα έχει αυτό το μέτρο στις συνθήκες εργασίας πολλών συναδέλφων/ισσών μας. Αυτό που χρειάζεται είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα γερό ταρακούνημα της υποταγμένης Ομοσπονδίας μας, μια ενιαία στάση από τον κλάδο ότι η ερήμωση δεν είναι μονόδρομος, ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα και η Εκπαίδευση για τις ανάγκες του λαού δεν μπαίνουν για μας σε καμία διαπραγμάτευση.

Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στη μόρφωση για τα παιδιά των Εσπερινών Γυμνασίων με τη, για δεύτερη χρονιά, εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου, που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο των Εσπερινών, η σημερινή εγκύκλιος αποδεικνύει ότι η ο νέος κύκλος επίθεσης στη Δημόσια Εκπαίδευση ξεκινά από από κείνους τους μαθητές/ριες μας τους προερχόμενους από τα πιο κολασμένα κοινωνικά στρώματα. Ίσως η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει αυτό το κομμάτι της Εκπαίδευσης για δώρο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις κατάρτισης (το έχει ξανακάνει η ΝΔ, από κοινού με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το καλοκαίρι του 2013), ίσως πάλι ποντάρει ότι η λογική της διαίρεσης, που εδώ και χρόνια ξεσκίζει τους εργαζόμενους/ες στην Εκπαίδευση, δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη καμιάς μαζικής αγωνιστικής αμυντικής πρωτοβουλίας. Ας τους διαψεύσουμε!

Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το