Εκλογές γίνονται στην Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) από τις 29/10 έως 6/11, στις οποίες συμμετέχει για 2η φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ (στο τελευταίο Δ.Σ. είχε 1 εδρα σε σύνολο 9 ).

Το ΔΙΚΤΥΟ είναι συνεργασία προοδευτικών λογιστών (που παίρνουν ενεργά μέρος συν. της ΕΡΓΑΣ)  που συμμετείχαν και συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου το 2014 και επιδιώκουν μέσα στην ΕΦΕΕΑ την ανατροπή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας που εδώ και δεκαετίες παραμένει σε απραξία, ανίκανη και ανάξια να διεκδικήσει τα αιτήματα του κλάδου, που επιδιώκει την προσωπική ανέλιξη της και αυτοχαρακτηρίζεται «συνεργάτης» του υπουργείου οικονομικών και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα παλεύει ενάντια στον συνδικαλιστικό πολυκερματισμό, για την ύπαρξη μιας ένωσης, ενός συλλόγου λογιστών-φοροτεχνικών στην Αττική και σε κάθε νομό , για δημοκρατία μέσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις και στην ομοσπονδία.

Το ΔΙΚΤΥΟ κατεβαίνει στις εκλογές για να πει στους συναδέλφους ότι ενάντια στην αυταπάτη της λεγόμενης καθαρής εξόδου, στις πολιτικές εξαθλίωσης, λιτότητας και φτωχοποίησης, ότι ενάντια στα συμφωνηθέντα του πολιτικού προσωπικού της χώρας με τα αρπακτικά των θεσμών (ΕΕ, ΔΝΤ) πρέπει να ενεργοποιηθούμε, να συμμετέχουμε και να συντονιστούμε σε αγώνες με άλλες επαγγελματικές και εργατικές ενώσεις.

Το ΔΙΚΤΥΟ προβάλλει και διεκδικεί:

*Αφορολόγητο ποσό εισοδήματος 12.000 ευρώ και αύξησή του ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

*Αφαίρεση από φόρους των ιατρικών εξόδων, των ενοικίων,  των φροντιστηρίων και κάθε στοιχειώδους δαπάνης επιβίωσης, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και της φορολόγησης αυτών.

*Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος που αποτελούν αντιλαϊκά χαράτσια.

*Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας με εξαίρεση την πρώτη κατοικία και με κριτήρια την αξία και την επιφάνεια.

*Μείωση του ΦΠΑ  στα είδη βασικής κατανάλωσης και κάθε φορολογικής επιβάρυνσης στα τιμολόγια του ρεύματος, του νερού και των καυσίμων.

*Η κατώτατη ασφαλιστική εισφορά (167,95 ευρώ)  να υπολογίζεται στο εισόδημα των επιχειρηματιών  από ποσό 12.001 και όχι από τα 7.030 που είναι σήμερα, χωρίς μείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όχι ποινική δίωξη για χρέη στον ΕΦΚΑ, ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

*Επανένταξη όλων των φορολογούμενων στις ρυθμίσεις χρεών με 100 ή με 120 δόσεις και θέσπιση νέας ρύθμισης σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με απλό και αυτόματο τρόπο .

*Υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε σταθερό χρονικό διάστημα 4 μηνών από Μάρτιο έως Ιούνιο.

*Κατάργηση υποβολής μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ – κατάργηση αυτοτελών προστίμων σε υποβολή εκπροθέσμων δηλώσεων, στις οποίες προκύπτει φόρος, με προσαύξηση καθυστέρησης.

*Δημιουργία δημόσιων φορολογικών ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων σε ρυθμίσεις, μισθωτήρια, εκκαθαριστικά, αιτήσεων κοινωνικών παροχών και επιδομάτων κ.ά.

*Κατάργηση συνυπευθυνότητας και της συναυτουργίας  των λογιστών και την μη ποινικοποίηση της εργασίας μας.

*Όχι στην επερχόμενη  πιστοποίηση που θα μας στείλει γρηγορότερα στην ανεργία.

*Όχι στον Κώδικα Δεοντολογίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου που επιβαρύνει με δυσβάστακτες ευθύνες και υποχρεώσεις τους Λογιστές-Φοροτέχνες και δεν προσφέρει καμία καταχώρηση και δικαίωμα.

*Όχι στην κατάληψη του επαγγέλματός μας και των εργασιών μας από τα μεγαθήρια των ελεγκτικών

Στις εκλογές επίσης  κατέρχονται, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο η απερχόμενη πλειοψηφία της διοίκησης, από την οποία αποσχίσθηκε την τελευταία στιγμή και κατεβαίνει με δικό του ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Το ΔΙΚΤΥΟ δηλώνει ότι η απάντηση για μας βρίσκεται στην εγγραφή στην ένωση, την ΕΦΕΕΑ ,στην ενεργό συμμετοχή μας, και  στις εκλογές η στήριξη και η ψήφος στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το