Η πλειοψηφία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ δεν αναγνωρίζει τον Juan Guaido ως “προσωρινό πρόεδρο” της Βενεζουέλας.

Αυτό δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκαρντ το Σάββατο.

Συμπλήρωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία της εκτελεστικής επιτροπής για τη διπλωματική αναγνώριση ηγεσιών που μπορεί να θεωρούνται νόμιμες.

Αυτό αναιρεί τη δήλωση του Steven Mnuchin, υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ, ότι γίνονται συζητήσεις με το ΔΝΤ, προκειμένου να αναγνωριστεί ο Juan Guaido ως “προσωρινός πρόεδρος”.

Με έδρα την Ουάσιγκτον, το ΔΝΤ είναι ένα από τα όργανα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τον Ντ, Τράμπ για να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της Βενεζουέλας.

Στις 11 του Απρίλη, επιβλήθηκε απαγόρευση στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας να έχει πρόσβαση σ΄ένα κεφάλαιο 400 εκατ δολαρίων, τα λεγόμενα SDR, ένα κεφάλαιο το οποίο δικαιούται κάθε χώρα.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 10 Απρίλη, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, Samuel Moncada ,   κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να χρεώσουν τη Βενεζουέλα ενώπιον του ΔΝΤ.

“Τα κέρδη από τα διυλιστήριά μας χρησιμοποιούνται για αποπληρωμή χρεών σε εταιρίες πετρελαίου φιλικές στην κυβέρνηση Τραμπ. Οι φίλοι του Τραμπ, που κατέχουν τα χρεώγραφα της Βενεζουέλας, έχουν ειδικά προνόμια προκειμένου να κερδοσκοπούν με  λεφτά κλεμένα απ΄το λαό μας” Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρεώσουν με 70 δις τη Βενεζουέλα ενώπιον του ΔΝΤ”

με πληροφορίες από Telesurtv

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το