Μετά την ήττα του Μαουρίτσιο Μάκρι στις προκριματικές εκλογές, την προσπάθειά του να αποσοβήσει την πτώση με μέτρα “ανακούφισης” από την λιτότητα, μετά τη “βουτιά” του πέσο και την υποβάθμιση της οικονομίας από τους οίκους Fitch kai S&P, στην Αργεντινή μεταβαίνει σύντομα αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη χώρα.

«Παρακολουθούμε στενά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αργεντινή και βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις Αρχές, καθώς εργάζονται πάνω στο σχέδιο πολιτικής τους, προκειμένου να διευθετήσουν τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, σε ανακοίνωσή του. 

«Ομάδα του προσωπικού του ΔΝΤ θα ταξιδέψει σύντομα στο Μπουένος Άιρες», σημείωσε ακόμη. 

Αυτά, καθώς το νόμισμα της Αργεντινής, το πέσο, «κατρακύλησε» έναντι του δολαρίου, και οι αγορές έπεσαν 35%, φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χέρναν Λακούνζα, επεσήμανε σήμερα ότι η Αργεντινή θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2019 που έχει συμφωνήσει με το ΔΝΤ και θα εργαστεί για να σταθεροποιήσει το νόμισμά της που έχει χάσει το 18% της αξίας του μέσα σε μία εβδομάδα. 

Άλλωστε, όπως τόνισε, η σταθεροποίηση του πέσο αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2018, η Αργεντινή προσέφυγε εκ νέου στο ΔΝΤ, ξυπνώντας στους πολίτες τις μνήμες από τον εφιάλτη του 2001. 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το