Γιατί έγινε η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων;

Με την ψήφιση της εξίσωσης των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων η κυβέρνηση εκτός από το δωράκι, το ρουσφέτι για την ακρίβεια, που κάνει στους ιδιοκτήτες των κολεγίων, κάνει αφειδώς κι εμπόριο ελπίδας στους αφελείς δίνοντας τους τη δυνατότητα να πάρουν, να αγοράσουν ένα πτυχίο απροϋπόθετα, εξασφαλίζοντας τους επαγγελματικά δικαιώματα συνάμα και τη δυνατότητα- όχι και τη βεβαιότητα- διορισμού στο δημόσιο….υποτίθεται. Και διευρύνει έτσι και την εκλογική της πελατεία.

Με την ψήφιση όμως αυτή, αυτό, που κυρίως πετυχαίνει κι αυτό, που κυρίως την ενδιαφέρει σ΄ότι αφορά στον χώρο της εκπαίδευσης είναι για την επόμενη 3ετία ή και 5ετία ακόμη να μη γίνουν οι πολυδιαφημιζόμενοι μόνιμοι διορισμοί.

Γιατί δεν θα γίνουν; Μα γιατί μόλις καταθέσουν αιτήσεις διορισμού στην εκπαίδευση απόφοιτοι ιδιωτικών κολεγίων, χιλιάδες, άλλοι ανάλογοι αιτούντες, απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων, θα προσφύγουν στα δικαστήρια για να ακυρωθούν οι πρώτοι. Και μέχρι να αποφανθούν οριστικά τα δικαστήρια….ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.. .Ωραίο, έξυπνο το “τρικ” αυτής της εξίσωσης για την αναβολή των διορισμών, ε;

Μετά τα δικαστήρια θα εμπλέξουν πάλι το ΔΟΑΤΑΠ για να αναγνωρίσει ισοτιμίες, το οποίο ΔΟΑΤΑΠ παρεμπιπτόντως από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου δεν έχει πρόεδρο και οι αναγνωρίσεις ισοτιμιών τόσο καιρό έχουν παγώσει….

Είπαμε, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι… Άρα, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια…..κι εμείς δεν είμαστε μπούφοι.

‘Εφη Ψωίνου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία