Έτοιμο να ενταχθεί λίαν συντόμως σε ενεργό υπηρεσία με το κινεζικό ναυτικό εμφανίζεται πως είναι το νεότερο αεροπλανοφόρο της Κίνας, Type 001Α, το οποίο ενσωματώνει πλείστες βελτιώσεις εν συγκρίσει με το παλαιότερο Liaoning.

Το πρώτο εγχώρια σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Type 001Α, έχει αναφερθεί ότι ξεκίνησε την τέταρτη θαλάσσια δοκιμή του πριν από την αναμενόμενη ένταξη του σε υπηρεσία τον ερχόμενο Απρίλιο. Αυτές οι δοκιμές αφορούν από/προνηώσεις αεροσκαφών από το κατάστρωμα του σκάφους.

Ενώ δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση των δοκιμών, μια δήλωση της Πέμπτης από την υπηρεσία Ναυτικής Ασφάλειας της Κίνας σημείωσε ότι τα στενά Μποχάι και τμήματα της Κίτρινης Θάλασσας έκλεισαν για τη θαλάσσια κυκλοφορία μεταξύ 28 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, πολλές φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν το πλοίο 70.000 τόνων και 1.033 ποδιών που βγαίνει στη θάλασσα από το λιμάνι του Νταλιάν την Πέμπτη.

Ο πρώην αξιωματικός του κινεζικού ναυτικού και ναυτικός εμπειρογνώμονας Γουάνγκ Γουνφέι, δήλωσε ότι «Κατά τη διάρκεια αυτής της θαλάσσιας δοκιμής τα πλοία θα διενεργούν δοκιμές στο ραντάρ, τα συστήματα επικοινωνίας, τα συστήματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και τον εξοπλισμό από/προσνήωσης».

Η South China Morning Post δημοσιοποίησε την Πέμπτη φωτογραφίες από το κατάστρωμα του σκάφους, στις οποίες είναι εμφανείς τρεις συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εκτροπή της εξάτμισης των ακροφυσίων, προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί και ζημιές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το