Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο. Ο Τσαβούσογλου είχε πει ότι το σκάφος θα σταλεί στην Κύπρο.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis απέπλευσε από λιμάνι στην Κωνσταντινούπολη και πλέει με κατεύθυνση προς την ανατολική Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για αποστολή και τέταρτου πλοίου στην Κύπρο.

Το Oruc Reis (Ορούτς Ρέις) απέπλευσε σήμερα, Τρίτη σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας marinetraffic.com.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει δηλώσει ως προορισμό το λιμάνι Tasucu, στη Σελεύκεια, όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη. Αναμένεται να φτάσει εκεί στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με το ίδιο site.

Η πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis
Η πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis

Στις 19 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, είχε πει ότι τέταρτο τουρκικό πλοίο πλέει προς τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

«Το τέταρτο πλοίο “Ορούτς Ρέις” είναι καθ’ οδόν», είχε δηλώσει.

Και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντομέζ, όμως, είχε μιλήσει για αποστολή του Oruc Reis στη Μεσόγειο μέσα στον Αύγουστο. 

Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γεωτρήσεις και πως οι εργασίες των πλοίων Φατίχ, Γιαβούζ και Μπαρμπαρός προχωρούν κανονικά.

πηγή: Sputnik

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το