Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στην πορεία με αφορμή τη δολοφονία του αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη. Προπύλαια, Πέμπτη 13/12, 6:30 μ.μ.

Θα γινόταν. Αργά ή γρήγορα κάποιος ξένος εργάτης θα έπεφτε νεκρός από τα δολοφονικά χέρια των φασιστών.

Η Λευκίμμη εξακολουθεί να είναι “Γκουαντάναμο” με τα ΜΑΤ στα χωριά. Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα “δεν θα πέσει χαρτοπετσέτα” ως την επέλαση των εταιρειών και το αποτυχημένο δίδυμο Νικολούζου – Γαλιατσάτου έχει περάσει πολύς χρόνος.

Στην αρχή ήταν το Τεμπλόνι. Σκουπιδαριό δίπλα στις σκηνές των Ρομά. Ύστερα επιλέχθηκε η Λευκίμμη. Τουρισμός για τους φτωχούς, κάδος απορριμμάτων, μακριά από τα φαραωνικά συγκροτήματα που πληγώνουν την Κέρκυρα. Υστέρα είχαν φτάσει και οι ξένοι εργάτες κυρίως αλβανικής καταγωγής γιατί οι Ευρωπαίοι είχαν πιάσει τα «ψηλά πόστα». Είκοσι χιλιάδες μετανάστες αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή. Χωρίς αυτούς οι ηλικιωμένοι θα πέθαιναν πρόωρα, οι ελιές θα ξεραίνονταν, η οικοδομή θα φτώχαινε και ο τουρισμός δεν θα ‘βρισκε “χειρωνακτική εργασία”. Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι ξένοι εργάτες αλβανικής καταγωγής, έσμιξαν με τους ανθρώπους του νησιού, πήγαν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, βοήθησαν τους Κερκυραίους και το νησί, πηγαινοέρχονταν στους Αγ. Σαράντα. Χωρίς προβλήματα, ώσπου ο φασισμός ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία άρχισε να αφήνει το δηλητήριο του σε όλη τη χώρα και στην Κέρκυρα. Αξιοποιώντας τις ένθεν και ένθεν εθνικιστικές κραυγές, σηκώνοντας πολλή σκόνη για το όνομα της Μακεδονίας, παραγνωρίζοντας εντελώς το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλων των αντιθέσεων που κάνουν τα Βαλκάνια μπαρουταποθήκη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Petrit Zilfe αργά ή γρήγορα θα έρχονταν αντιμέτωπος με το φίδι που αφέθηκε να μεγαλώσει. Είναι βαριές οι ευθύνες όσων άφησαν στη Λευκίμμη -με τη μεγάλη αριστερή παράδοση- να εξηγεί ο βουλευτής του νεοφασισμού “το δέον γενέσθαι”. Είναι βαριά η ευθύνη όσων στο όνομα του “όλοι οι καλοί χωράνε” να βλέπουν μόνο λύσεις για τα σκουπίδια αλλά να μη βλέπουν ούτε τη φάκα ούτε.. τη γάτα. Διαφωνούμε απολύτως με αυτήν την τακτική διότι το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν είναι τεχνοκρατικό. Είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να το δούμε.

Και η νικηφόρα εξέλιξη του αγώνα στη Λευκίμμη και η δημοκρατική συνύπαρξη των εργαζομένων δεν είναι θέμα της TV, αλλά του λαού και του αγωνιστικού κινήματος.

Είναι βαριές οι ευθύνες του συνόλου του συστήματος διαχείρισης του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού και σήμερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή και δίνουν αέρα στα πανιά του φασισμού!

Είναι βαριές οι ευθύνες όλων αυτών που επιδιώκουν να ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ και να υποβαθμίσουν τη δολοφονία του αλβανού εργάτη!

Το ζήτημα της ειρηνικής συμβίωσης ντόπιων και ξένων δεν αφορά τους ειδικούς αλλά όλους μας.

Δεν υπάρχει όμως «μαύρο» παντού. Τα «κίτρινα γιλέκα» και η οπισθοχώρηση και οι ελιγμοί του Μακρόν το πιστοποιούν. Οφείλουμε ξεκάθαρα να καταδικάσουμε τα μαύρα χέρια των δολοφόνων του Petrit Zilfe!

Να προβάλουμε πως οι μαζικοί λαϊκοί και εργατικοί αγώνες μπορούν να τσακίσουν το φασισμό και το δολοφονικό του χέρι!

Οφείλουμε να εργαστούμε σαν ένας άνθρωπος για την ειρηνική συνύπαρξη των εργαζομένων και των λαών. Για μία Λευκίμμη χωρίς σκουπίδια, για Βαλκάνια χωρίς πολεμοκάπηλους και για λαούς χωρίς προστάτες.

Για όλους εμάς, για τον «δίπλα», τον ξένο, τον διαφορετικό, το ερώτημα είναι πώς συντελεί στην πρόοδο, πώς βοηθάει τη ζωή και στον αγώνα μας. Το χρώμα, η φυλή, το φύλο η θρησκεία δεν έχουν κανένα λόγο για διαχωρισμό.

Για να μην πάει χαμένο το αίμα του Petrit Zilfe και όλων των ξένων εργατών μεταναστών που δολοφονήθηκαν στη χώρα μας!

Για να ξημερώσουν για όλους καλύτερες μέρες, μέσα απ΄ τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το