H Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα φορολογεί τις ψηφιακές εταιρείες των ΗΠΑ με έσοδα από ετήσιες πωλήσεις άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που εξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέκρινε τα σχέδια του Γάλλου προέδρου για επιβολή πρόσθετων φόρων στις ψηφιακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα, κάνοντας λόγω για «ανοησία» του Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Γαλλία μόλις επέβαλε ψηφιακό φόρο στις μεγάλες μας αμερικανικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. Εάν θα έπρεπε κάποιος να τις φορολογήσει, αυτός θα ήταν η χώρα προέλευσής τους, οι ΗΠΑ» έγραψε σε tweet ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα μια σημαντική αμοιβαία δράση μετά την ανοησία του Μακρόν», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ  ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο φορολόγησης των μεγαλύτερων ψηφιακών εταιρειών που λειτουργούν στη χώρα για να «φέρει περισσότερη δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα στο διεθνές φορολογικό σύστημα».

Οι φόροι θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλές από τις εταιρίες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το