Τις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορεί ευθέως ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα για την απόπειρα πραξικοπήματος σήμερα στη χώρα από τον Χουάν Γκουάιδο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «υπέγραψαν» την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν την αντιπολίτευση, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.

«Οι ηγέτες του πραξικοπήματος αναγνωρίζουν τον κρυφό υπαίτιο: τη διοίκηση του Τραμπ, που θέλει απελπισμένα να δημιουργήσει μια εσωτερική σύγκρουση στη Βενεζουέλα, οι δημοκρατικοί θεσμοί στη Βενεζουέλα θα εγγυηθούν την ειρήνη στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός στο Twitter.

​​Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο προέτρεψε τους πολίτες και τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να βγουν στους δρόμους και να βοηθήσουν στην ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο Γκουάιντο πρόσθεσε ότι το στρατιωτικό προσωπικό που τον υποστήριξε μπορεί να περιμένει την υποστήριξη του λαού.

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπεζ δήλωσε σε απάντηση ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «υποστηρίζουν σθεναρά το εθνικό σύνταγμα και τις νόμιμες αρχές».

Διαβάστε και αυτό:

Το Μ-Λ ΚΚΕ στις ευρωεκλογές με κεντρικό σύνθημα: Έξω από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το