Νέες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και το live streaming στις τάξεις

Μαζικό ήταν και το χθεσινό συλλαλητήριο που οργανώθηκε έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΟΙΕΛΕ με τη συμμετοχή της ΑΣΓΜΕ και φοιτητών με βασικό σύνθημα να καταργηθεί η τροπολογία για τις κάμερες και “να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο”.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7 μμ στα Προπύλαια και λίγο μετά ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή. Παρ΄όλο που η βροχή πύκνωσε πάνω από 2000 διαδηλωτές από την Πανεπιστημίου προχώρησαν στη Σταδίου και από εκεί έφτασαν στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών :

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19.00μμ και μετέπειτα πορεία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία, η Ε.ΛΜ.Ε Ηρακλείου και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος»  στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου , όπου διαπιστώθηκε ο συνεχιζόμενος αγωνιστικός παλμός της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, που-εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση-θεσπίζει ένα οδοστρωτήρα αντιλαϊκών μέτρων, αστυνομικής εποπτείας του εκπαιδευτικού έργου, επιβολής της τηλε-εκπαίδευσης, δραματικής μείωσης των δαπανών για τους διορισμούς και κατεδάφισης των θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών.

Η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Αρετή Σπαχή

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  και καταδικάσε τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί το ΥΠΑΙΘ, στη βάση της υλοποίησης των κατευθύνσεων των αντιλαϊκών συνθηκών της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των αξιώσεων της εγχώριας ολιγαρχίας.

Κατήγγειλε το καθεστώς της αστυνόμευσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, της επιβολής του μοντέλου της τηλε-εκπαίδευσης, το ξεθεμελίωμα των βασικών αρχών της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών για διορισμούς μονίμων, την εργασιακή περιθωριοποίηση των αναπληρωτών και τη μορφωτική απόρριψη  των εργατο-λαϊκών στρωμάτων.

Καταδίκασε το αντιδραστικό πολυνομονομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ, τον εξεταστικό μαραθώνιο του μορφωτικού αποκλεισμού των πολλών  και φτωχών, το μέτρο της Αξιολόγησης-Πειθάρχησης –Διαβάθμισης-Απόλυσης και καλέσαμε τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε μαζική συμμετοχή στη ΓΣ της Ε.ΛΜ.Ε την Πέμπτη 28 Μάη και σε ανυποχώρητο μαζικό αγώνα.

Αντίστοιχου περιεχομένου δηλώσεις κάναμε και στα τοπικά ΜΜΕ, καταδικάζοντας τα παραπάνω μέτρα, αλλά και τις προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις της Κεραμέως, καλώντας εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς  να απαντήσουν στην Υπουργό ότι «δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους»

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού στις συλλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών σωματείων και στους αγώνες που πρέπει να αποφασιστούν.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακόμη ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26
Μαίου και στα Γιάννενα. Παρά την ισχυρή βροχόπτωση και το τσουχτερό
κρύο το συλλαλητήριο είχε μια ικανοποιητική μαζικότητα με βάση τις
συγκεκριμένες συνθήκες και πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Ο εκπαιδευτικός όμιλος και η φοιτητική πορεία συμμετείχε με διακριτό
μπλοκ στη διαδήλωση!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το