Φασιστικές δυνάμεις κρούσης εργάζονται συστηματικά, μεθοδικά, επαγγελματικά στο διαδίκτυο. Έχουν πληθώρα ομάδων, προφίλ κ.λπ. σε ποικίλες ομάδες-στόχους (τοπικές, επαγγελματικές, βάσει καταγωγής κ.λπ.), και από δήθεν “πατριωτικές” θέσεις, προβαίνουν σε καταιγισμό διασποράς ψευδών ειδήσεων που τροφοδοτούν τον φόβο, το μίσος, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τη ρωσοφοβία, την ξενοφοβία, κ.λπ.

Επιδίδονται μεθοδικά στην προβολή και επιβολή/υποβολή πρωτόγονων στερεοτύπων, βάσει των οποίων οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι συλλήβδην “εχθροί”, “λαθροεισβολείς”, “βάρβαροι”, “πίθηκοι”, “υπάνθρωποι”, “εγκληματίες” κ.λπ. που αξίζει να εξολοθρευτούν! Συχνά προτρέπουν σε συγκρότηση ένοπλων δικτύων για την αντιμετώπιση του “εχθρού”, ενώ ετοιμάζουν ιδεολογικά και ψυχολογικά φονικές ομάδες κρούσης. Ουδόλως τους απασχολεί η όποια πραγματολογική/ορθολογική βάση των προπαγανδιστικών στερεοτύπων τους. Άλλωστε, παρόμοια ρητορική ακούγεται και από φασίστες/φασίζοντες σε επίπεδο κυβέρνησης, δικαιοσύνης, διοίκησης, οργανωμένων ομάδων “οπαδών” ΠΑΕ, δημοσιογράφων/δημοσιολόγων, πανεπιστημιακών, κληρικών κ.λπ. Ίδιον της φασιστικής ιδεολογίας/προπαγάνδας είναι η αγελαία εμπάθεια σε ανορθολογική βάση, η αγελαία/μεταφυσική λατρεία της δύναμης, η υπαγωγή των πάντων σε μανιχαϊκά/μεταφυσικά δίπολα, τύπου γενετικά ανώτεροι-κατώτεροι, υπεράνθρωποι/εκλεκτοί-υπάνθρωποι, καθαροί-άπλυτοι, άσπροι-μαύροι κ.λπ.

Ο ανορθολογισμός αυτός καλλιεργεί ακόμα και σε βαθμό σχιζοφρένειας τον αποκλεισμό ορθολογικής διασύνδεσης αιτίου – αιτιατού, την απόρριψη κάθε αιτιώδους σχέσης, νόμου και νομοτέλειας! Για τη φασιστική προπαγάνδα τα πράγματα είναι έτσι ή/και οφείλουν να είναι έτσι, όχι στη βάση ορθολογικής/επιστημονικής διάγνωσης, αλλά διότι έτσι εγγράφονται στο προσφιλές ιδεολογικό αφήγημα, κάθε παρέκκλιση από το οποίο οφείλει να πατάσσεται ως φαύλη, “αντεθνική”, “προδοτική” κ.ο.κ.

Π.χ. προβάλλουν το ISIS ως μείζονα απειλή, ενώ απορρίπτουν λυσσαλέα κάθε αναφορά στο γεγονός ότι όλα τα μορφώματα του ισλαμοφασισμού είναι δημιουργήματα του ευρωατλαντικού άξονα ή/και τυγχάνουν της γενναιόδωρης αρωγής μυστικών και ολοφάνερων υπηρεσιών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, ΕΕ κ.λπ. Το τελευταίο αποδεικνύει άλλη μια φορά πόσο ελεγχόμενη είναι η ακροδεξιά και το παρακράτος από τη βαθιά και χρόνια διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών και των δικτύων διακρατικής επιβολής/ελέγχου του ευρωατλαντικού άξονα και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Αγεληδόν προβαίνουν σε χυδαίες ύβρεις, φραστικούς προπηλακισμούς και απειλές σε όποιον φέρνει αντιρρήσεις στη σχιζοφρενή προπαγάνδα τους.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ.

Ολιγωρία, παραίτηση και αδιαφορία σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ!

Δημήτρης Πατέλης

Πηγή: guernicaeu.wordpress.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το