Λίγες μέρες πριν την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπείρει στο λαό το δόγμα «τρόμος και φόβος», να εκφοβίσει τις πλατιές μάζες του κόσμου για να μην κατεβούν στο δρόμο στις 17 Νοέμβρη. Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας την προηγούμενη περίοδο στα Εξάρχεια, η καταστολή των κινητοποιήσεων που έγιναν, η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ εντάσσονται σε αυτήν την πολιτική της τρομοκρατίας. Διότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έχει ψηφίσει και αυτά που θα φέρει, θα ξανα-ξεσηκώσουν σε αντίσταση τους φοιτητές και το λαό και θέλει να περιορίσει αυτή την εξέλιξη.


Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι Πρυτανείες, το μακρύ χέρι του Υπουργείου στα Πανεπιστήμια, βάζουν και αυτές το χεράκι τους σε αυτήν την πολιτική. Lock-out κήρυξε ήδη η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ με τα γνωστά γεγονότα και την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία καταπάτησε το άσυλο. Ακολούθησαν οι Πρυτανείες σε Φιλοσοφική ΕΚΠΑ, Πάντειο και ΑΠΘ ως τώρα. Όπως στην ΑΣΟΕΕ το lock-out είχε στόχο τη ματαίωση πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης των Φοιτητών, έτσι και στις υπόλοιπες ο στόχος είναι ακριβώς η ματαίωση του εορτασμού του τριημέρου της εξέγερσης, η ματαίωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Και ταυτόχρονα να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού προς το φοιτητικό κίνημα, το οποίο αυτό το διάστημα έχει κάνει τα  πρώτα του αγωνιστικά βήματα ενάντια στις διαγραφές φοιτητών και στην εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων. Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν βλέπουμε καθαρά ότι στόχος της κατάργησης του ασύλου δεν ήταν τελικά παρά μόνο το χτύπημα των Φοιτητικών Συλλόγων και των αγώνων, όπως το είδαμε ανοιχτά στην ΑΣΟΕΕ με την εισβολή της αστυνομίας, όπως το βλέπουμε τώρα και με τα lock out των Πρυτανειών που εντάσσονται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Αποδεικνύεται περίτρανα τώρα πως ήταν κάλπικες οι απειλές και τελείως υποκριτικός ο «φόβος» των διοικήσεων των σχολών για τα «χαμένα εξάμηνα» λόγω των ολιγοήμερων καταλήψεων των φοιτητών, ιδιαίτερα τώρα, που οι ίδιες οι διοικήσεις κλείνουν τις σχολές και πραγματοποιούν lock out, όχι μόνο τις μέρες του τριήμερου εορτασμού και με σκοπό την παρουσία των φοιτητών σε αυτόν, αλλά μέρες πριν, ακριβώς για να σπείρουν και αυτές με τη σειρά τους ένα κλίμα εκφοβισμού εν όψει του τριήμερου εορτασμού και της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης της Κυριακής. Οι αποφάσεις αυτές για κλεισίματα σχολών εν όψει της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συντάσσονται αντικειμενικά με το κλίμα φόβου και τρόμου που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση στη νεολαία και τον λαό και ως τέτοιες πρέπει να καταγγελθούν και να αποδοκιμαστούν.
Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει τα lock-out, την πολιτική της τρομοκρατίας της κυβέρνησης και των Πρυτανειών. Καλούμε όλους τους φοιτητές να σπάσουν στην πράξη αυτό το κλίμα, να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις εορτασμού της εξέγερσης, να συμμετέχουν μαζικά στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΧΙ ΣΤΑ LOCK OUT!
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Φοιτητική Πορεία (poreia.net)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το