Δύσκολη νύχτα για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ.

Λόγω της φωτιάς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν απ’ τον καταυλισμό όπου διαμένουν και οι περισσότεροι δήλωσαν πως θα περάσουν τη νύχτα στην παραλιακή οδό, ενώ άλλοι περίπου 1.000 συγκεντρώθηκαν σε χώρο για αθλητικές δραστηριότητες, κοντά στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική απ’ το σημείο πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν εγκαίρως οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκε σε σκουπίδια έξω απ’ το ΚΥΤ και ακολούθως σε σκηνές εντός του ΚΥΤ.

Στο σημείο έσπευσαν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που υπάρχουν στο νησί καθώς και εθελοντικά κλιμάκια, που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο λίγο μετά τις 12:30 τη νύχτα.

Στο μεταξύ γύρω στις 11 το βράδυ σημειώθηκε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην πόλη για περίπου μια ώρα. Η διακοπή αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας καθώς η κεντρική αρτηρία περνάει δίπλα από το ΚΥΤ.

Μαργαρίτα Ικαρίου

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν πάνω από 5.000 άτομα, ενώ οι προδιαγραφές είναι μόλις για 650.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το