Ανταπόκριση από Ηράκλειο Κρήτης

Η μεγαλύτερη μετά την καραντίνα, μαζική, δυναμική και με παλμό συγκέντρωση και πορεία εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο σήμερα Τετάρτη 13 Μαη. 
Στην κινητοποίηση ήταν μαζική η παρουσία συναδέλφων , κυρίως της Πρωτοβάθμιας, καθώς και φοιτητών και μαθητών, όπως και μικρής αντιπροσωπείας γονέων.Κλήθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδευσης να κατέβει προκειμένου να παρουσιαστούν τα αιτήματα, και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην περίπτωση που ανεβαίναμε στο γραφείο του, πράγμα που αρνήθηκε. Ως παράταξη καταγγείλαμε την απαξιωτική στο σύνολο των συναδέλφων  συμπεριφορά του περιφερειακού.Εγινε έπειτα επιτόπου  συμβούλιο της ΕΛΜΕ- διαδικασία που μετά από πρόταση της παράταξης μας είχε ομόφωνα συμφωνηθεί στο προγραμματισμένο Δ.Σ. που είχε προηγηθεί- προκειμένου  να αποφασιστεί η πραγματοποίηση πορείας στην πόλη.  Παρά την μαζική παρουσία εκπαιδευτικών και την εκφρασμένη θελησή τους, την πρόταση καταψήφισαν η Προοπτική(ΣΥΡΙΖΑ), η ΠΕΚ – ΠΑΣΟΚ και …το ΠΑΜΕ. Η στάση του ΠΑΜΕ  θλιβερή βέβαια , ωστόσο δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, με δεδομένη και την συναίνεση του στο κυβερνητικό  εγχείρημα της τηλε – εκπαιδευσης. Όσο για τη ΔΑΚΕ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά οτι παραμένει σταθερά απούσα από τις κινητοποιήσεις.Εμείς και οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Δ.Σ. συμμετείχαμε με παλμό και  συνθήματα στην πορεία που αποφασίστηκε από το σύλλογο δασκάλων “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” και που ακολούθησε τη διαδρομή από την Περιφερειακή Διεύθυνση στους δρόμους του κέντρου με κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έγιναν τοποθετήσεις. Να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ, το οποίο στο ΔΣ που έγινε κατά την ώρα της διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση δεν ψήφισε την πορεία, απογυμνωμένο από τη δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων, ακολούθησε εν τέλει,  και  στην κατάληξη της πορείας στην πλατεία τοποθετήθηκε πρώτο κάνοντας κατάχρηση χρόνου.Πήραμε τον λόγο κλείνοντας αυτήν την μαζική κινητοποίηση εμπνέοντας αισιοδοξία στους συναδέλφους και δίνοντας προοπτική στους αγώνες που είναι αναγκαίο να ξεδιπλωθούν απέναντι στο αντιλαϊκό αντιεκπαιδευτικο  νομοσχέδιο της Κυβέρνησης  το οποίο επιχειρεί να μεταλλάξει κυριολεκτικά το σχολείο ολοκληρώνοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνησεων.

Πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο των Τρικάλων 

trikala.jpg

Αγρίνιο

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη διαδήλωση εκπαιδευτικών

ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με ψεύτικες κάμερες τοποθετημένες στην κορυφή της κεφαλής κάποιων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονέων και φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ζητώντας αφενός να καταργηθεί το μέτρο της ψηφιακής παρακολούθησης των μαθημάτων στις αίθουσες των σχολείων, αφετέρου να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κυρίαρχο αίτημα να μην υπάρξουν κάμερες στις τάξεις διδασκαλίας

Κρατώντας όλα τα μέτρα με αποστάσεις, γάντια και μάσκες, οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας διοργάνωσαν συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κυρίαρχο αίτημα να μην υπάρξουν κάμερες στις τάξεις διδασκαλίας.

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν τα εξης:

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να μη δεχτούν τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και να μην την εφαρμόσουν. Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ παρέχουν συνδικαλιστική και πολιτική κάλυψη σε όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να υλοποιήσουν την τροπολογία της κυβέρνησης.
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να:
  1. Καλέσει Γ.Σ. των ΕΛΜΕ καθώς και Γ.Σ. των Προέδρων
  2. Να παράσχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  3. Να θέσει στο Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της άδειας ειδικού σκοπού για τους εκπαιδευτικούς και ειδικά για τους αναπληρωτές μια και οι τελευταίοι, για κάθε κανονική μέρα άδειας που παίρνουν, χάνουν χρήματα από το επίδομα μη ληφθείσης αδείας που παίρνουν το καλοκαίρι καθώς και το ζήτημα που προκύπτει για τους εκπαιδευτικούς που έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στην οικγένειά τους.

Με την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν παίζουμε

Γιάννενα

Πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα, σήμερα Τετάρτη 13/5, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, απέναντι στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και ενάντια στις κάμερες στα σχολεία. Η διαδήλωση, που είχε καλεστεί από την ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ήταν μαζική με τη συμμετοχή άνω των 300 ατόμων. Θετικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης κινητοποιήθηκε μαζικά και στα Γιάννενα μετά από καιρό και μάλιστα κόντρα στις ηγεσίες (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) σε ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, οι οποίες ήρθαν αντιπροσωπευτικά στη διαδήλωση. Το ίδιο αντιπροσωπευτικά ήρθαν και οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην εκπαίδευση.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση με την κοινή τους ανακοίνωση και το κοινό τους πανό, διαδίδοντας πλατιά την ανάγκη για μαζικό ενωτικό αγώνα απέναντι στο νέο νομοσχέδιο.

Καστοριά

Χανιά

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το