Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην Αθήνα η διαδήλωση αλληλεγγύης στους στους δοκιμαζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Η διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια προχώρησε προς την Πρεσβεία της Χιλής (Ρηγίλλης) και κατέληξε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες μέλη συλλογικοτήτων όπως η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, το Μ-Λ ΚΚΕ, ο πολιτιστικός σύλλογος Χοσέ Μαρτί, η Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία και η ΟΚΔΕ.

Εκτός από τα συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ξεχώριζαν τα «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες» και το «από την Κολομβία μέχρι τη Χιλή, με αγώνες θα νικήσουν και πάλι οι λαοί».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Οργανώσεις, Συλλογικότητες της Αριστεράς και Αντιιμπεριαλιστικές Κινήσεις

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής βαδίζουν στο δρόμο του αγώνα και της εξέγερσης. Αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις καταστολής και τη δολοφονική πολιτική των αντιδραστικών δυνάμεων και του πάτρωνά τους, αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στη Χιλή, στη Βολιβία ενάντια στο ακροδεξιό πραξικόπημα, στο Εκουαδόρ, λίγες μέρες πριν.

Ήδη θρηνούν νεκρούς και δολοφονημένους, αλλά ούτε αυτό, ούτε η τρομοκρατία κάμπτει το ηθικό τους και τους πόθους τους για λευτεριά και ανεξαρτησία!

Οι αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής έχουν κοινούς εχθρούς, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση των αρχουσών τάξεων.

Ο δικός μας λαός πρέπει να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυος στους λαούς αυτούς, έχοντας κι αυτός απέναντί του τους φονιάδες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις βάσεις και τους στόλους τους.

Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (Λαϊκή Αντίσταση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΕ κ.α.) και συλλογικότητες που κατέληξαν στο αμερικανικό προξενείο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το