Με διθυραμβικά σχόλια παρουσιάστηκε από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο η συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με τον Τζορτζ Μπερνς, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής μεταλλευτικής εταιρείας «Ελντοράντο Γκολντ».

Όπως σημειώνει σε άρθρο της στην efsyn.gr η Ντίνα Δασκαλοπούλου, η πολυαναμενόμενη αυτή συνάντηση έδωσε την αναμενόμενη πληροφορία ότι η κυβέρνηση «ξεσκουριάζει τις Σκουριές», έβγαλε όμως και μια πραγματική είδηση: ο τρόπος που θα το κάνει αλλάζει πλήρως το υπόδειγμα διοίκησης της χώρας, αφού συμφωνήθηκε η σύσταση «μεικτής επιτροπής από εμπειρογνώμονες του υπουργείου και της επιχείρησης» όπου θα εξεταστούν όλα τα εκκρεμή θέματα σε «σύντομο χρονικό διάστημα».

Το νέο μοντέλο πολιτικής που θα καταστήσει την Ελλάδα «την πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη» ανέλυσε εκτενώς ο Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Εuronews, όπου δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι «εξαιρετικά υπέρ» της επένδυσης στη Χαλκιδική.

«Θέλουμε να ζωντανεύσει η επένδυση, αλλά η συμφωνία πρέπει να είναι ισορροπημένη και να έχει θετική επίδραση στα έσοδα του κράτους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους περιβαλλοντικούς όρους.

Αυτά που δεν είπαν ωστόσο ούτε ο κ. Γεωργιάδης ούτε ο κ. Χατζηδάκης είναι τι ακριβώς σημαίνουν εύηχες λέξεις όπως «μεικτή επιτροπή» και «βούληση να στηριχτεί η επένδυση» και, κυριότατα, πώς ακριβώς η Νέα Δημοκρατία ερμηνεύει τους περιβαλλοντικούς όρους.

Πάντως η «Ελντοράντο» έχει κάθε λόγο να είναι απολύτως ευχαριστημένη αφού ως ομοτράπεζη πλέον του ελληνικού δημοσίου μπορεί να προσδοκά ότι θα πάρει πολύ γρήγορα τις άδειες, τις οποίες έχει άλλωστε υποσχεθεί προεκλογικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το