Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γιούιτγουοτερσραντ, της Νότιας Αφρικής ανακάλυψαν σκορπισμένες πέτρινες καλύβες στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, στο εθνικό πάρκο Σουίκερβοσραντ, που στην πραγματικότητα είναι τα ερείπια μίας μεγάλης μητρόπολης, όπως αναφέρει το Science Alert.

Τα απομεινάρια μίας ακμάζουσας πόλης εκατοντάδων σπιτιών και ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής χαμένα στην ιστορία για 200 χρόνια βρέθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας LIDAR (Light Detection και Ranging), με την οποία δημιουργούνται 3D φωτογραφίες με σάρωση οπτικών συστήματων – λέιζερ.

Σύμφωνα με του ερευνητές, άνθρωποι της φυλής Τσουάνα έζησαν στην πόλη που λεγόταν Κουενέγκ. Κρίνοντας από τα 800 σπίτια, ο πληθυσμός ανέρχονταν σε τουλάχιστον 10.000 άτομα.

Το Κουενέγκ αναφέρεται ότι υπήρχε από τον 15 αιώνα, τον 19ο αιώνα οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις. Η περιοχή στην οποία εκτείνονταν η πόλη ήταν περίπου 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ υπήρχαν δύο μεγάλες κλειστές περιοχές που καταλάμβαναν 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως πρόκειται Κράαλ — οικισμοί με μεγάλες περιφράξεις για τεράστιο αριθμό ζωντανών.

​πηγή: Sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το