Σε «χορό» κινητοποιήσεων η χώρα την Τετάρτη, οπότε δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες, αποφάσισαν 24ωρη απεργία μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απάντηση των συνδικάτων στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει δυνατότητα να προκηρύξει κινητοποίηση. 

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε επίσης στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Ολοήμερη απεργία αποφάσισε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, ζητώντας «την ενίσχυση και βελτίωση των δημόσιων επιβατικών μεταφορών και όχι το ξεπούλημά τους, καθώς και να παραμείνει η συγκοινωνία κοινωνικό αγαθό στην υπηρεσία του πολίτη».
Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο αναμένονται αποφάσεις των εργαζομένων στα πλοία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Αθήνα: Χωρίς μετρό και σιδηροδρόμους στις 2 Οκτωβρίου

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου με 24ωρη απεργία ή στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ανήμερα της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου μετρό και σιδηρόδρομοι (τρένα ΟΣΕ και προαστιακός) ενώ στάσεις εργασίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τραμ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει κατατεθεί στη Βουλή και το οποίο περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους.

Μετρό

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας -γραμμές 2 και 3- ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα κάνουν 24ωρη απεργία, ενώ την επομένη, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

24ωρη και στα τρένα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να μη γίνουν δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Με τρίωρες στάσεις εργασίας συμμετέχουν στη γενική απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και δεν κυκλοφορούν λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

• Αναμένονται αποφάσεις των εργαζομένων για το πώς θα λειτουργήσουν την ημέρα της απεργίας ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το τραμ.

Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Διεκδικούμε:

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
  • Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
  • Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
  • Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

ΑΘΗΝΑ | ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑ-ΑΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ»ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 2 του Οκτώβρη,στις 10:30 π.μ.Σταδίου και Πεσματζόγλου

Κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ

Η ΕΡΓΑΣ καλεί στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 2 του Οκτώβρη,στις 10:30 π.μ.Σταδίου και Πεσματζόγλου

Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 2 του Οκτώβρη,στις 10:30 π.μ.Σταδίου και Πεσματζόγλου

Κάλεσμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος καλεί στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 2 του Οκτώβρη,στις 10:30 π.μ.Σταδίου και Πεσματζόγλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΑ-ΑΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/10

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και τις απεργιακές διαδηλώσεις. Καλεί το λαό να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ενάντια στη νέα κυβερνητική λαίλαπα που επιβάλλει η ντόπια άρχουσα τάξη και οι επικυρίαρχοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές.

• ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
• ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
• ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ»
• ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 11:00 π.μ., ΚΑΜΑΡΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το