Δείτε το βίντεο από το 42′

https://youtu.be/NLMjqDqd4ag?t=2671

«Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην υποστηρίζει ότι η μετάδοση μαθημάτων δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, το οποίο απαγορευόταν δια ροπάλου μέχρι πρότινος», δήλωσε εισαγωγικά ο εκπαιδευτικός Χρήστος Κάτσικας (μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών), με τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη να παρεμβαίνει με ειρωνικό ύφος και να σημειώνει πως η ρητορική ακυρώνεται «από τα αποδυτήρια», καλώντας μάλιστα τον εκπαιδευτικό «να πει το ποίημά του». Σε έντονο ύφος, ο Χ. Κάτσικας απάντησε πως η μετάδοση μαθημάτων γίνεται μόνο σε κάποια υποβαθμισμένα σχολεία των ΗΠΑ, όπου δήθεν λόγω εγκληματικότητας και στην πραγματικότητα λόγω πλήρους αδιαφορίας της πολιτείας οι μαθητές αφήνονται στην τύχη τους.

«Θέλετε να βάλετε ένα σχολείο στη φορμόλη», απευθύνθηκε προς το υπουργείο Παιδείας, εξηγώντας πως η δια ζώσης, αυθόρμητη επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών είναι η ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Χρ. Κάτσικα η μετάδοση μαθημάτων ανοίγει επικίνδυνες προοπτικές για την παιδεία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική επιλογή ενόψει περικοπών και εκπαιδευτικών κενών, ιδίως σε σχολεία της επαρχίας. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το