To ρεπορτάζ από το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη έχει ως εξής:

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων επικαλούμενη τις διατάξεις του νέου Ποινικού  Κώδικα.

Αναφερόμενη στα αδικήματα που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Νικ. Μίχος, ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης. «Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα» ανέφερε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα: Η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας έχει καταργηθεί, και το αδίκημα θα πρέπει να μετατραπεί σε απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη αφού η έγκληση δεν υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του χώρου αλλά τον πολιτικώς ενάγοντα.

Οι βλάβες ήταν επικίνδυνες;

Για την  απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη είπε: «Θα πρέπει να εξετάσουμε αν πράγματι οι βλάβες του πολιτικού ενάγοντα ήταν επικίνδυνες. Ο ίδιος αρνήθηκε την εξέτασή του από ιατροδικαστή και δεν προσκομίστηκε ποτέ σχετική ιατρική βεβαίωση. Αναγκαστικά θα βασιστούμε στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίες ειναι αντιφατικές και δεν δείχνουν το μέγεθος των βλαβών. Ο ίδιος μίλησε για 15 άτομα που τον χτυπούσαν αλλά δεν έχουμε άλλη κατάθεση σχετική, δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βλάβη του παθόντα δεν φέρει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης και για αυτό θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή σωματική που «ένεκα της απειλούμενης ποινής έχει παύσει υφ’ορων».

Η ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις: «οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να απαλλαγούν αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική αυτουργία αφού παύει η ποινική δίωξη ή καταργείται το κύριο αδίκημα».

πληροφορίες από in.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το