Μετά τη μεγάλη εκλογική πτώση της Χ.Α., τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές, όπου δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, εντάθηκε η διαδικασία διάσπασης και αποσύνθεσης της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης, οι εσωτερικές της αντιθέσεις και φαγωμάρες. Τώρα , καθώς η δίκη της Χ.Α. έχει περάσει στο τελικό στάδιο των απολογιών, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και “σώζων εαυτόν σωθήτω”. Αυτό σηματοδοτεί και η αποχώρηση του νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή της Γ. Λαγού αλλά και άλλων στελεχών της. Μαζί με τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κούζηλο και Ηλιόπουλο, ο Λαγός υποστηρίζει ότι έχει μαζί του και άλλα στελέχη της οργάνωσης (Κ. Κρυσταλλίδου, Ι. Γεωργακάκη, Μ. Τουμάση, Γ. Λουκάκο, Χ. Αθανασάκο, Ν. Κρέσπη, Γ. Τσουρνακάκη, Θ. Μπεκρή και Λ. Αλαντζά) και βέβαια τον συνήγορό του στη δίκη Γ. Ζωγράφο, προαναγγέλλοντας (;) τη συστέγαση σε νέο φορέα. Η αποχώρηση του Λαγού συνοδεύτηκε με τις υποκριτικές δηλώσεις πως “…Μετά από πολλή σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα με τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος…”.
Η Κεντρική Επιτροπή (…) της Χρυσής Αυγής, (δηλ. ο Μιχαλολιάκος) μετά την αποχώρηση του Λαγού, έβγαλε ανακοίνωση που “καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού. Καλεί τον αποχωρήσαντα Ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Κόμμα. Θυμίζουμε ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής Συναδινός, σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Όλοι γνωρίζουν ότι εκλέχτηκε με ψήφους Χρυσαυγιτών και με ένα ψηφοδέλτιο που έγραφε «Χρυσή Αυγή» και που ο ίδιος δήλωνε παντού ότι είναι «από Χρυσαυγίτες για Χρυσαυγίτες». Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον υπέροχο Αγώνα της με όσους παραμένουν Πιστοί στα Ιδανικά της.
Ο “υπέροχος Αγώνας” για τον οποίον κάνει λόγο ο Μιχαλολιάκος, διατηρούσε ως χτες το πλεονέκτημα της βουλευτικής ασυλίας, που πλέον το στερήθηκαν οι δικαζόμενοι πρωταγωνιστές της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και οικονομικούς πόρους, όπως τα λεφτά της Ευρωβουλής! Τα λεφτά πάνε τώρα στο Λαγό (αυτό τουλάχιστον ελπίζει) όπως ελπίζει επίσης να εξασφαλίσει ευρωασυλία. Αυτός είναι ο … υπέροχος αγώνας τους…
Αποχώρησε επίσης ο Δ. Βογιατζής, γραμματέας της Χ. Α. Καβάλας και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής στην πόλη, κατηγορώντας κι αυτός τον Μιχαλολιάκο για οικογενειοκρατία, βόλεμα, αλλά και απειλές εναντίον του αναφέροντας “…Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο μόρφωμα. Και πρώτα απ’ όλα οφείλω να πράξω αυτό που δεν τόλμησε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, να ζητήσει ένα συγνώμη για το ταπεινωτικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, που ήταν συνέπεια των δικών του λανθασμένων επιλογών και αποφάσεων.”

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το