Να ξεπλύνουν το ναζιστικό, εγκληματικό χαρακτήρα της συμμορίας τους επιχείρησαν, για άλλη μια φορά, ημέρες Πάσχα, τα υπόδικα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Παριστάνοντας τους δήθεν φιλάνθρωπους και ευσεβείς, τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα έσπευσαν να διαφημίσουν μέσω διαδικτύου τη «δωρεά γεύματος» στο Γηροκομείο και Πτωχοκομείο Αθηνών. Νομίζουν πως έτσι, με τέτοιου είδους τεχνάσματα, θα ξεπλυθούν για την εγκληματική τους δράση για την οποία – θυμίζουμε- είναι υπόδικοι. 

«Το γεύμα της Λαμπρής για όλους τους συμπολίτες μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο και Πτωχοκομείο Αθηνών δώρισε η Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» γράφουν στο φασιστοσάϊτ τους, συνοδεύοντας το μάλιστα με φωτογραφία του υπόδικου Κασιδιάρη να παριστάνει τη Μητέρα Τερέζα κουβαλώντας τρόφιμα. 

Και, εντάξει, τα ναζιστικά αποβράσματα θέλουν να δείξουν ότι τάχα διαθέτουν ανθρώπινο πρόσωπο (κάτι που δεν έχουν). Το ερώτημα είναι άλλο: Οι διοικούντες το Γηροκομείο και Πτωχοκομείο Αθηνών γνωρίζουν από ποιους δέχθηκαν την ψευτοφιλανθρωπία; Έχουν υπ’ όψη τους άραγε ποιοι τους χτύπησαν την πόρτα ντυμένοι ως «καλοί Σαμαρείτες»; 

kasidiarhs

Ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης, επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα”, στο ρόλο της Μητέρας Τερέζας.

Ασχέτως του αν βασίζεται στην «ιδιωτική πρωτοβουλία», η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο (ΕΕΑ) δεν παύει, λόγω του χαρακτήρα της ως χώρος φιλοξενείας ηλικιωμένων και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να έχει κοινωνική ευθύνη. Αυτή η ευθύνη έρχεται σε αντίθεση με την οποιαδήποτε συναλλαγή με υπόδικους εγκληματίες, πατενταρισμένους Ναζί-υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και της Χούντας. 

Αξίζει να αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου: Θα δέχονταν σχετική δωρεά από τα SS και τη Γκεστάπο;

Αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πως η κατάπτυστη πρόταση αθώωσης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε «αέρα στα πανιά» των φασιστοειδών, τα οποία άρχισαν να βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους. 

Γι’ αυτό και είναι αδήριτη ανάγκη τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα να καταδικαστούν παντού. Και μέσα στο δικαστήριο και, κυρίως, έξω απ’ αυτό, στην ίδια την κοινωνία, σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας. Ώστε να μην έχουν χώρο να σταθούν για να σπείρουν το φασιστικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο. 

Πηγή: atexnos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το