Ο νεοφιλελευθερισμος, το τελευταιο και πιο ασυδωτο σταδιο του καπιταλισμου, επελαυνει.
Τρεχει μονος του στην αρενα της παγκοσμιας εκμεταλλευσης ανθρωπων και φυσικων πορων και βγαινει πρωτος.
Δεν εχει καμια σχεση με το νεο που επικαλειται, ή μαλλον εχει τοση σχεση, οσο και “η νεα εποχη”, οπως βαφτισε ο Χιτλερ την αιματοβαμμενη εισοδο του στην συγχρονη ιστορια, ή “η νεα ταξη”, οπως ονομασαν οι Μπους τη δικη τους επελαση.
Ο νεοφιλελευθερισμος, εχοντας σοδομησει ως γενικη εννοια τον φιλελευθερισμο, μεσα απο τη λεκτικη διαστροφη λεξεων και εννοιων στη λογικη της Οργουελικης Νεας Ομιλιας, ειναι η απολυτη κυριαρχια της ιδιωτικης ασυδοσιας, η επιθετικη κερδοσκοπια, η συντριβη καθε εννοιας κοινωνικης προνοιας και η μαζικη χειραγωγηση.
Καλπαζει πανω σ’ αυτα τα τεσσερα ποδια, σαν το χαρο με τη ρομφαια και οντας γέρος ξεπαραλυμενος καπιταλισμος, περδεται ασυστολα καλπαζοντας.
Δεν μπορει και ουτε θελει εξαλλου να συγκαλυψει τιποτα απο τους στοχους και τις προθεσεις του.
Στη Βραζιλια επιδιωκει τη φαβελοποιηση της μεγαλης μαζας των ανθρωπων και την εξοντωση των τελευταιων ιθαγενων, οπως και σ ολη τη Λατινικη Αμερικη.
Στις ΗΠΑ σκορπα παγκοσμιο θανατο, σιτιζει με ψιχουλα και κουπονια πανω απο 50 εκατομμυρια αμερικανων πολιτων και κλεινει σε κλουβια τα μεταναστευτικα χερια απο τα οποια αποκομισε τον μεγαλο πλουτο.
Στον τριτο κοσμο στηνει σκλαβοπαζαρα με τσιγκελια για ανθρωπινους λαιμους.
Σε ολη την Ευρωπη ορθωνει φρουρια, βουλιαζει σαπιοβαρκες και εξευτελιζει το εργατικο κοστος και το κοινωνικο κρατος.
Κι ολοι μαζι μετατρεπουν τον αερα που αναπνεουμε, το νερο που πινουμε και τη μπουκια που τρωμε, σε σαπακια και αποβλητα.
Στην Ελλαδα, βγαζει μπροστα μια ακομη απο τις πιο υποτιμητικες για τον κοινο νου και πιο αμαρτωλες ιστορικα εκπροσωπησεις του.
Ο κοσμος πρεπει να εμπεδωσει πως αφου κυβερνιεται απο ηλιθιους και μαλιστα με δικη του επιλογη, ειναι αυταποδεικτα ηλιθιος.
Καλπαζοντας η νεοφιλελεδικη εκπροσωπηση, δεν κρυβει λογια.
“Βαστα Σοϊμπλε” ειχε πει το απολειφαδι και το εννοουσε. Ερχομαστε ως οδοστρωτηρας στα εργασιακα, υποσχεθηκε στους αερητζηδες της “επιχειρηματικοτητας”.
Δεν εχει ουτε το ελιτιστικο τακτ της ταξης του, να μην περδεται δημοσια.
ΔΕΗ, δημοσιες συγκοινωνιες, ασφαλιση-περιθαλψη κι εκπαιδευση σε πρωτο πλανο.
– Ειναι πολλα τα λεφτα, Αρη
37 δις στις τραπεζες , για να ξαναγραψει η Λαγκαρτ νεο σεναριο. Κι αυτο σε προεκλογικη εξαγγελια. Για να μη μας μεινει η ελαχιστη υπονοια πως διατηρησαμε γερα καποια εγκεφαλικα κυτταρα.
“Του Mazagan οι θερμαστες, οι σοδομιτες,
παιξαν του Σεσωστρη την κορη στα χαρτια”.
Προς το παρον ο φονικος νεοναζισμος υποχωρει ελαφρα, εχοντας εκπληρωσει προσωρινα το ρολο του. Εκανε τους νεοφιλελεδες να μοιαζουν δημοκρατες και λιγοτερο φονικοι κι εσπειρε στην πλεμπα ρατσισμο και μισαλλοδοξια.
Και το συνδρομο της Στοκχολμης. Να γουσταρεις το βασανιστη σου.
Φριντμαν. Θατσερ. Πινοσετ και ο βρυκολακας στοιχηματιζουν στην κολαση.
” Η καραβισια σκυλα οσμιζεται ρεστια”
Η Κυριακη κρατα χειρουργικο νυστερι ευθανασιας
Τεμαχιζει και ζητα και φακελακι.
Και βεβαια χωρις αναισθητικο.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το