Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

 

Ο λαός της Βενεζουέλας είναι αντιμέτωπος με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.  Η κυβέρνηση του πολεμοκάπηλου Τραμπ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο και να εγκαθιδρύσει τον λακέ της Χ. Γκουαϊδό. Ο ίδιος ο αυτοανακηρυγμένος “πρόεδρος” της Βενεζουέλας, δηλώνει απερίφραστα πως δεν έχει καμία αντίρρηση σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην ίδια του τη χώρα και στο λαό της!

Με το πρόσχημα τώρα της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να εξοπλίσουν το χέρι της δεξιάς αντιπολίτευσης και να ανοίξει ο δρόμος για την εισβολή διαφόρων αμερικανοστήρικτων παραστρατιωτικών ομάδων από τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τη Βραζιλία, χώρες υποτελείς στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Την ίδια ώρα ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται αντιμέτωπος με συντριπτικές οικονομικές κυρώσεις αξίας πολλών δις, τις οποίες αποδέχεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η δεξιά αντιπολίτευση στη χώρα.

Η αντίσταση του λαού στα σχέδια των ΗΠΑ και η αδυναμία της δεξιάς αντιπολίτευσης να περάσει τα πραξικοπηματικά σχέδια έχει εξαγριώσει τον Λευκό Οίκο. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες του κατακρεουργημένου πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Αυτή ακριβώς είναι η ουσία του μηνύματος των ΗΠΑ προς το λαό της Βενεζουέλας: Υποταχθείτε αλλιώς θα σας κατακρεουργήσουμε, όπως κάναμε στη Λιβύη. Τα αμερικάνικα όρνεα διψούν για αίμα!

Οι ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ, αφού πρώτα μαζί με τις ΗΠΑ επέβαλαν αυστηρούς διεθνείς όρους ελέγχου στις περσινές εκλογές, που ανέδειξαν το Μαδούρο στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, τώρα τον καλούν να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκ νέου “ελεύθερες” εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν ως νόμιμο πρόεδρο το ανδρείκελο των Αμερικάνων, Χ. Γκουαϊδό.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ευθυγραμμίζονται με τις υπαγορεύσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, την ώρα που ο Κατρούγκαλος ωμά και κυνικά δηλώνει πως “Η Ελλάδα υποστηρίζει για τη Βενεζουέλα την κοινή θέση της ΕΕ”.

Μπροστά στις απειλές στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας, εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας.

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα, κάτω οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι των λαών, αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιβολή .

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το