ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Άνω Λιόσια, 2 Μαρτίου 2019,

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

Ο λαός της Βενεζουέλας είναι αντιμέτωπος με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η κυβέρνηση του πολεμοκάπηλου Τραμπ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο και να εγκαθιδρύσει τον Χ. Γκουαϊδό. Ο ίδιος ο αυτοανακηρυγμένος “πρόεδρος” της Βενεζουέλας, δηλώνει απερίφραστα πως δεν έχει καμία αντίρρηση για μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην ίδια του τη χώρα!…

Με το πρόσχημα της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, οι Αμερικανοί επιδιώκουν να εξοπλίσουν το χέρι της αντιπολίτευσης και να ανοίξει ο δρόμος για την εισβολή διαφόρων αμερικανοστήρικτων παραστρατιωτικών ομάδων από τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τη Βραζιλία, χώρες υποτελείς στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Την ίδια ώρα ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και καιρό με συντριπτικές οικονομικές κυρώσεις αξίας πολλών δις, τις οποίες αποδέχεται και μάλιστα με  ενθουσιασμό η δεξιά αντιπολίτευση στη χώρα.

Η αντίσταση της πλειοψηφίας του λαού στα σχέδια των ΗΠΑ και η αδυναμία της αντιπολίτευσης να περάσει τα πραξικοπηματικά της σχέδια έχει εξαγριώσει τον Λευκό Οίκο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γερουσιαστή Ρούμπιο, που ανάρτησε φωτογραφίες του σκοτωμένου Μουαμάρ Καντάφι. Θέλει να κάνει πολύ σαφές το μήνυμα των ΗΠΑ προς το λαό της Βενεζουέλας: Υποταχθείτε αλλιώς θα σας καταστρέψουμε, όπως κάναμε στη Λιβύη.

Οι ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ, αφού πρώτα μαζί με τις ΗΠΑ επέβαλαν αυστηρούς διεθνείς όρους ελέγχου στις περσινές εκλογές, που ανέδειξαν τον Μαδούρο στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, τώρα τον καλούν να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκ νέου “ελεύθερες” εκλογές. Βέβαια, η κυβέρνηση Μαδούρο με τις λανθασμένες επιλογές της έχει συμβάλει στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, που κυρίως οφείλεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ και, επίσης, εφαρμόζει σκληρή καταστολή με πολλές δεκάδες νεκρούς. Όμως, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τελείως αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ως νόμιμο πρόεδρο τον Γκουαϊδό. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ουσιαστικά ευθυγραμμίζονται με τις υπαγορεύσεις Αμερικάνων και Ευρωπαίων.

 

Μπροστά στις απειλές στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα, διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιβολή.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το