Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “ο Αριστοτέλης”

7/10/2019

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη NOKIA ενάντια στις μαζικές απολύσεις που δρομολογεί η διοίκηση της εταιρείας, ενάντια στην άρνηση της διοίκησης για υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στην εν λόγω εταιρεία είναι και δικός μας αγώνας! Είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Είναι αγώνας για το δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικούν τα εργατικά δικαιώματα σχετικά με τους όρους δουλειάς τους και το περιεχόμενο της εργασίας τους. Να διαφυλάττουν την αξιοπρέπεια τους. Δικαίωμα που τους αρνείται πεισματικά η εταιρεία, αξιοποιώντας το μνηνονιακό πλαίσιο κατάργησης των ΣΣΕ που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις του προηγούμενου διαστήματος (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

Είναι αγώνας απέναντι σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με σημαντική κερδοφορία, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους διεθνώς και εκατοντάδες στην Ελλάδα,  που δίνει τον τόνο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη NOKIA εκδηλώνονται την περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε σειρά διατάξεων που χτυπούν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, ιδιαίτερα αυτούς που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας ενώ δια μέσου του αναπτυξιακού νομοσχέδιου επιδιώκει να επιφέρει βαρύ χτύπημα στις ΣΣΕ και στη δημοκρατική συγκρότηση του πρωτοβάθμιου συνδικαλισμού.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της NOKIA έρχεται να προστεθεί δίπλα σε πολλές κινητοποιήσεις που σταδιακά εκδηλώνονται στους εργασιακούς χώρους και που επιδιώκουν να σπάσουν την αδράνεια και να αναμετρηθούν με την πολιτική που στερεί τα πάντα από τους εργαζόμενους και τα δίνει όλα στους εργοδότες.

Η νίκη των επιχειρησιακών απεργιών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η διοίκηση της NOKIA

να ακυρώσει τώρα τους σχεδιασμούς για απολύσεις. Απαιτούμε τη νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων

να υπογράψει άμεσα επιχειρησιακή ΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων της και τις διεκδικήσεις του Σωματείου εργαζόμενων στη ΝΟΚΙΑ.

Επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων νομοθετικών διατάξεων που ισοπέδωσαν του μισθούς, το ωράριο, τις σχέσεις εργασίας.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ NOKIA ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το