Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμπαραστέκεται αμέριστα στους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα.

Η ομόφωνη(!) απόφαση του ΥΠΠΟΑ να πετάξει στο δρόμο τους 57 αρχαιολόγους οι οποίοι ασχολούνται με την ψηφιοποίηση έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και «έρχονται καλύτερες μέρες».

Ακούμε όλοι ότι ο Τουρισμός, ο οποίος ονομάζεται βαριά βιομηχανία της χώρας, γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη, οπότε το λογικό συμπέρασμα είναι ότι χρειάζονται περισσότεροι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι σ’ αυτόν τον τομέα.

Αντ’ αυτού βλέπουμε αφενός τη μαζική απόλυση 57 εργαζομένων, αφετέρου την εισβολή των ιδιωτών εργολάβων σ’ όλο το φάσμα του Πολιτισμού της χώρας μας· Πολιτισμός που θεωρητικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, ως πολίτες που μας αφορά ο Πολιτισμός και ως εργαζόμενοι που παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των απολυμένων από το ΥΠΠΟΑ και ζητάμε την άμεση και χωρίς όρους επαναπρόσληψή τους.

Αγωνιζόμαστε ώστε οι κοινωνικοί τομείς του κράτους όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία και ο Πολιτισμός να έχουν δημόσια και δωρεάν χαρακτηριστικά και οι πολίτες νάχουν πρόσβαση σ’ αυτά και να μην παραδοθούν σε ιδιώτες – εργολάβους.

Συμπαραστεκόμαστε στους απολυμένους από το ΥΠΠΟΑ.

Καλούμε τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) και τα σωματεία (ΕΛΜΕ – Συλλόγους ΠΕ) να βγάλουν αντίστοιχα ψηφίσματα συμπαράστασης και να συνδέσουν τον αγώνα για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων αρχαιολόγων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζόμενους.

Το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους ως το ελάχιστο μέτρο ενός σύγχρονου πολιτισμού.

Εκπαιδευτικός Όμιλος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το