Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα εντός κι εκτός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Ιδιαίτερη αίσθηση, όμως, έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να επιτίθεται με άγριο τρόπο σε διαδηλώτρια πάνω στην οδό Πατησίων.

Ωμή βία από άνδρα των ΜΑΤ κατά διαδηλώτριας έξω από την ΑΣΟΕΕ [βίντεο]

Στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο Δρομογράφος καταγράφεται διμοιρία των ΜΑΤ να επιχειρεί να απομακρύνει συγκεντρωμένους έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένας από αυτούς, όμως, επιτίθεται με ωμότητα σε νεαρή διαδηλώτρια χτυπώντας την με την ασπίδα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια συνεχίζει με κλωτσιές και απανωτά χτυπήματα παρά τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.

https://twitter.com/i/status/1193865888732237824

Δύο τραυματίες

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες – ο ένας με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, η αστυνομία δεν αφήνει τα ασθενοφόρα να φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ, παρά μόνο έναν διασώστη.

Απαγόρευσαν σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν

Δέκα λεπτά μετά τις 2μ.μ, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν μπει στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποχώρησαν και βγήκαν στην Πατησίων, όπου προκλήθηκε εκ νέου ένταση με νεαρούς αλλά και με δημοσιογράφους, στους οποίους οι αστυνομικοί απαγόρευαν να πλησιάσουν στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Μετά από εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στο προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ενάντια σε εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονταν εντός της σχολής. Τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να μην αφήνουν ούτε τα ΕΚΑΒ να μπουν στο χώρο για να μεταφέρουν τραυματισμένους φοιτητές. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά και στην επερχόμενη επέτειο του πολυτεχνείου. Προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και της νεολαίας. Σε αυτό αποσκοπεί και η απόφαση της πρυτανείας για κλείσιμο της σχολής μέχρι τις 17 Νοέμβρη! Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τους φοιτητές ότι κλείνουν τις σχολές!

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και καταδικάζει την απόφαση της πρυτανείας για το lock out της σχολής. Καλούμε την νεολαία και το λαό να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το άσυλο!

  • ΕΞΩ οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ!
  • ΚΑΤΩ τα χέρια από το άσυλο!

Όλοι στη διαδήλωση υπεράσπισης του ασύλου σήμερα, στις 18:00, στα Προπύλαια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το