Οι διαπιστευμένοι βοηθοί του ευρωβουλευτή, αν και ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται και να εργάζονται στις Βρυξέλλες, δεν πήγαιναν ποτέ, ενώ λάμβαναν κανονικά τους μισθούς τους

Συνεχίζεται στις Βρυξέλλες η έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για την υπόθεση των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, που πληρώνονταν μεν αλλά ποτέ δεν βρίσκονταν στα γραφεία τους.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται όσο προχωράει η έρευνα είναι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον ευρωβουλευτή, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο newseurope.eu που έκανε τις αποκαλύψεις, ελέγχεται το ενδεχόμενο να ασκούνται πολιτικές πιέσεις ώστε η διαδικασία να καθυστερήσει εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπου, η OLAF έχει στα χέρια της ηχητικά ντοκουμέντα και e-mail τα οποία αποδεικνύουν ότι οι διαπιστευμένοι στο Ευρωκοινοβούλιο βοηθοί του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να ζουν και να εργάζονται στις Βρυξέλλες και να είναι παρόντες στις υπογραφές συμβολαίων, δεν βρίσκονταν ποτέ στο γραφείο τους.

Αντίθετα ζούσαν στην Αθήνα και απλώς λάμβαναν τους μισθούς τους, που όπως σημειώνει το ρεπορτάζ προέρχονται από φόρους Ευρωπαίων πολιτών. Όταν απαιτείτο να υπογράψουν έγγραφα ή ακόμη και να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, έστελναν ένα e-mail σε κάποιον άλλο υπάλληλο ζητώντας του «να πει σε ένα από τα κορίτσια» να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο.

Σε άλλα e-mail, υπάλληλος ζητά να «ενημερώσουν το γραφείο “για την ύπαρξή μου” και να μου στείλετε ό,τι στοιχεία χρειάζεται για να ενημερωθώ».

Στο ρεπορτάζ του neweurope.eu αναφέρεται επίσης ότι η έρευνα της υπηρεσίας κατά της απάτης στην Ε.Ε. συνεχίζεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί των ευρωβουλευτών (APA) προσλαμβάνονται με ευρωπαϊκά συμβόλαια και έχουν διαφορετικό καθεστώς από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το