Επειδή είναι και Εθνική γιορτή, να θυμίσω πως στις μεγάλες μάχες ποτέ δεν ήμασταν όλοι μαζί. Υπήρχαν οι Μακρυγιάννηδες και οι Φαναριώτες, οι Λεωνίδες και οι Εφιάλτες, το ΕΑΜ, Ο ΕΛΑΣ και οι δοσίλογοι. Οπότε είναι ανάγκη αυτό το «όλοι μαζί» για να αποκτά αξία, να απαντά στο ερώτημα «σε τι;»
Πως μας ήρθαν τώρα αυτά;

Να γιατί: Ενώ μας μαστίζει η υγειονομική κρίση και ισοπεδώνεται το Δημόσιο σύστημα Υγείας το οποίο πρέπει να ενισχυθεί, ο τομέας της ιδιωτικής Υγείας εισπράττει είτε με την ενοικίαση των ΜΕΘ στο κράτος είτε κάνοντας ακριβά τεστ για τον κορονοϊό σε έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι μάλιστα διαλαλούν στα social media πως έκαναν το τεστ βγάζοντας τη γλώσσα στους πληβείους που στημένοι στο τηλέφωνο στη γραμμή του ΕΟΔΥ, προσπαθούν να πείσουν πως χρειάζονται τεστ.

Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ο πρωθυπουργός φρόντισε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του. Ενώ βρισκόμαστε σε πόλεμο όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο ίδιος, δεν φρόντισε να επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα και να τα θέσει υπό το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αντιθέτως νοίκιασε πρακτικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, σε τιμές διπλάσιες από αυτές που προβλέπονταν ως σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα φρόντισε τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να αποζημιωθούν με 30 εκατομμύρια ευρώ για τα τεστ που έχουν κάνει, φυσικά στη συγκεκριμένη κατηγορία των κατεχόντων.
Πώς το έλεγαν οι εφευρετικοί μαυραγορίτες της οικονομικής κρίσης; «Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία». Διαχρονική αξία και οι κρίσεις και οι μαυραγορίτες της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το