ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Συνδικαλιστική Παράταξη στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης)

Συναδέλφισες, συνάδελφοι.

Δεν συμπληρώθηκε ούτε καν μισός χρόνος διακυβέρνησης απ’ τη ΝΔ και έχουν γίνει πια φανερά τα σχέδιά της για τους εργαζόμενους και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με το περίφημο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο αυτά που καταλαβαίνει κανείς όταν το μελετήσει είναι τα εξής: Πρώτον εξασφαλίζει όλες τις απαιτήσεις των μεγαλοεργολάβων στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης για όλους και δεύτερον ισοπεδώνει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας, που επικαλείται με τα πλαστά διλήμματα για τις πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Δημοκρατία την οποία δεν θυμούνται αυτοί που κυβερνούν όταν εκλέγονται με ποσοστά πολύ πιο κάτω απ’ την απόλυτη πλειοψηφία και που φυσικά ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση.

Μέσα στο πολυνομοσχέδιο αυτό και συγκεκριμένα στο άρθρο 179, η κυβέρνηση περνάει μια «αθώα» διάταξη που θα χτυπάει δήθεν τη γραφειοκρατία και με την οποία θα μπορεί μια δημοτική αρχή με απλή πλειοψηφία και χωρίς καμία αιτιολόγηση να βάζει τις ιδιωτικές εταιρείες από την πίσω πόρτα μέσα στις αρμοδιότητες του δήμου και συγκεκριμένα στα ανταποδοτικά, δηλαδή την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης των νευραλγικών τομέων των δήμων, που τόσο πολύ επιδιώκουν οι μεγαλοεργολάβοι και που φυσικά η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα υπηρετήσει με όλες της τις δυνάμεις. Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι και ο νόμος που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε τη δυνατότητα να περάσουν και τότε οι παραπάνω τομείς στους ιδιώτες, απλά υπήρχαν ορισμένα διαδικαστικού τύπου κωλύματα, που φυσικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο να ξεπεραστούν.

Συνάδελφοι,

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Με το πολυνομοσχέδιο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων των δήμων. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι οι εργασιακές μας σχέσεις βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Είναι φανερό ότι στο επόμενο διάστημα πολλοί εργαζόμενοι στους νευραλγικούς τομείς των δήμων θα χάσουν τη δουλειά τους, θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη στους δημότες και όσοι δεν εργάζονται σ’ αυτούς τους τομείς θα περιμένουν καρτερικά και τη δική τους σειρά.

Είναι επομένως ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα τώρα! Οι κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν καταλάβει τους μεγάλους κινδύνους και γι’ αυτό βρέθηκαν στο δρόμο. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τη προσπάθειά μας.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου την Τρίτη 22/10 για να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Όλοι στον αγώνα. Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται!  

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το