• Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το αντεκπαιδευτικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο!

• Με κλειστά σχολεία και εν μέσω πανδημίας, η πολιτική ανηθικότητα ολκής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας ξεπερνά κάθε προηγούμενο!

• Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί και θα αντιδράσει, ώστε να ακυρώσει τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Οι υποκριτικές ευχαριστίες προς τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς γρήγορα πνίγηκαν μέσα στους ποταμούς ψευδών υποσχέσεων προς γονείς και μαθητές για παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών και στις αλλεπάλληλες δηλώσεις ευαρέσκειας για την υποτιθέμενη καταπληκτική κατάσταση που επικρατεί στις οθόνες και τα πληκτρολόγια “της εξ αποστάσεως μάθησης”…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το πληγωμένο σώμα του δημόσιου σχολείου, εν μέσω πανδημίας, απαγορεύσεων, τρομοκρατίας και συνεχούς ανασφάλειας για γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικούς, δέχεται άλλη μια ύπουλη επίθεση, από την πρόθεση της Υπ. Παιδείας να καταθέσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που σούρνεται στα συρτάρια της εδώ και μήνες!

Αξιολόγηση, βάση του δέκα, τράπεζα θεμάτων, αλλαγές στην πρόσβαση στα ΑΕΙ, πρότυπα-πειραματικά και σειρά άλλων κακόφημων αντιδραστικών αλλαγών, που κάνουν ακόμα πιο ταξικό το σχολείο και το πανεπιστήμιο, που χτυπούν επίσης τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ!

Καμιά συμφιλίωση με τις δυνάμεις που μαυρίζουν τη ζωή του τόπου. Με τις δυνάμεις που αφήνουν ανυπεράσπιστο το λαό και την υγεία του, που ακόμη και σήμερα, την κρίσιμη ώρα, αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα, φοβούμενες μην τους τραβήξουν το αφτί τα ξένα και ντόπια αφεντικά τους, μην ξοδέψουν κάτι παραπάνω για την υγεία του λαού, για τη στήριξη των υγειονομικών που δίνουν τη μεγάλη μάχη.

Καμιά συμφιλίωση με τις δυνάμεις που κρύβουν τις εγκληματικές ευθύνες τους και τις μεταθέτουν στην κοινωνία, με την αντιδραστική θεωρία της ατομικής ευθύνης και την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Καμιά συναίνεση, καμιά συμφιλίωση με τις δυνάμεις της δεξιάς διακυβέρνησης που θέλει το λαό φοβισμένο, απομονωμένο και παραδομένο, την αστυνομία κυρίαρχη στους δρόμους και την εργοδοσία να αλωνίζει ανεξέλεγκτα.

Οι εργαζόμενοι παίρνουμε κάθε προφύλαξη για την αυτοπροστασία μας, με αίσθημα πάνω απ΄ όλα κοινωνικής ευθύνης, ενώ ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία, στην καθολική δημόσια και δωρεάν παιδεία. Παλεύουμε για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, το άπλωμα της ανεργίας, το κόψιμο του μεροκάματου, η καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων. Δεν λυγίζουμε από το φόβο, δεν μας γονατίζει η τρομοκρατία. Γονατίζουμε, μόνο, με σεβασμό μπροστά στους νεκρούς και υποκλινόμαστε στους εργαζόμενους της υγείας που μάχονται για όλη την κοινωνία.

Είμαστε όρθιοι, σφίγγουμε τη γροθιά μας και ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 16/4/2020
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 10.30πμ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕ ΑΙΓΑΛΕΩ και ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το