ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Άρτεμις Κλιάφα  – Δινοπούλου Βαγγελίτσα

 

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ/ΠΑΝΔΗΜΟΣΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πέμπτη 14/3 στις 13.00 στα Προπύλαια

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ!

Κατάργηση του προσοντολογίου και του ν. 4589/2019

 

Οι αποφασιστικοί αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, με αποκορύφωμα τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις τον Γενάρη, έχουν απονομιμοποιήσει το «προσοντολόγιο» και έχουν καταγράψει με αποφασιστικότητα το αίτημα χιλιάδων εκπαιδευτικών για μόνιμους διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών εδώ και ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Η τελευταία κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων και του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κών στον ΑΣΕΠ και τα όσα προέκυψαν από τη συνάντηση,  κάνουν πλέον ολοκάθαρο ότι υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, το Υπουργείο προχωρά με σοβαρές δυσκολίες και καθυστερήσεις την υλοποίηση του νόμου. Άλλωστε, από τον Οκτώβρη μέχρι και την ψήφιση του νόμου τον Ιανουάριο το εκπαιδευτικό κίνημα υποχρέωσε πολλές φορές την κυβέρνηση σε διαρκείς αναβολές και καθυστερήσεις. Όσες απόπειρες έκανε το Υπουργείο επιδιώκοντας να κάμψει τις αντιστάσεις και να προχωρήσει αναίμακτα στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, συνάντησαν κάθε φορά την αποφασιστική και μαχητική απάντηση του κινήματος!

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάργηση του νόμου, με πρώτο βήμα την μη εφαρμογή του. Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια θέτουν εν αμφιβόλω την εφαρμογή του για φέτος, δημιουργώντας ταυτόχρονα σοβαρά ερωτήματα για το πώς θα διαχειριστεί το υπουργείο τις προσλήψεις αναπληρωτών της επόμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή ο ορατός κίνδυνος να αποτελέσει η ειδική αγωγή το πρώτο πεδίο εφαρμογής του προσοντολόγιου, δείχνει ότι τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει να οργανώσουμε νέους μαζικούς αγώνες με στόχο το συνολικό μπλοκάρισμα της εφαρμογής του. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μέχρι τη νίκη. Να οξύνουμε την κινηματική αντιπαράθεση!

Ως Παρεμβάσεις καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ της ΔΟΕ για κήρυξη στάσης εργασίας και συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό-πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/3 στις 13.00 στα Προπύλαια, που καλούν δεκάδες σωματεία στην εκπαίδευση και το υπόλοιπο δημόσιο, σε αγωνιστική συμπόρευση με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές μας.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τα σωματεία του δημόσιου τομέα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 14/3 για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Απέναντι στη στάση συναίνεσης και απραξίας των δυνάμεων του κυβερνητικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ, που συγκροτούν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, να προτάξουμε το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και συντονισμό για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ που στοχεύουν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Κανένας εφησυχασμός – καμιά αυταπάτη!

Συνεχίζουμε με σημαία τις κινητοποιήσεις μας μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη!

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το λαό

Για την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο

Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με έστω και με μία σύμβαση εργασίας αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία

Ενάντια στην αξιολόγηση και την υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το