«Το ταμπού των ακατοίκητων νησιών πρέπει να καταργηθεί. Η ιδεολογική φόρτιση που προκαλεί η αναφορά σε “ερημονήσια” πρέπει να αγνοηθεί, ως εκτός τόπου και χρόνου. Ανθρώπινες δομές, μπορούν να κατασκευαστούν σε ελάχιστο χρόνο, “επιστρατεύοντας” τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες και με χρηματοδότηση από την ΕΕ, που πρέπει να επιδιωχθεί (…) 

Στους “δικαιωματιστές”, που είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν,  μπορεί να προταθεί ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για τη φιλοξενία ενός μετανάστη από κάθε οικογένεια. Έτσι θα αποκαλυφθεί η υποκρισία και θα πάψουν “να κουνάνε το δάχτυλο” στους πολίτες».

Ποιος τα γράφει αυτά; Ο κύριος Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος – την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης πλήττεται από τον κορωνοϊό – επέλεξε να γράψει άρθρο (εδώ) με τίτλο «Το ταμπού των ακατοίκητων νησιών» (Καθημερινή 9-4-2020).

Ο κύριος Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος έχει περάσει από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, χρόνια και χρόνια πριν, και κατάφερε να βρει στέγη στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη το 2000 (έγινε και βουλευτής ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός) εμφανίζεται τώρα να αγωνιά για το προσφυγικό!

Ο κύριος Κοντογιαννόπουλος, τον οποίο που οι περισσότεροι παλιότεροι τον θυμούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 90, ήρθε τώρα να κάνει τον «λαγό».  Για ποια περίοδο μιλάμε; Μα, τότε τότε που ήταν υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (Κωνσταντίνου) και προωθούσε μια από τις πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση (την περίοδο της δολοφονίας Τεμπονέρα).

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, γράφει, υποτίθεται για να  σπάσει «τα ταμπού» με τα ξερονήσια και την «ιδεολογική φόρτιση» που έχουν! Τι προσεκτική φρασεολογία… 

Με ποιον τρόπο το κάνει;  Με μια ακροδεξιά «συνταγή»: Σε όποιον δεν αρέσουν οι «λύσεις» για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια, τότε να τους πάρει σπίτι του!  

Υπάρχει βέβαια και ανάποδη εκδοχή: Όποιος θέλει Κοντογιαννόπουλους να τους πάρει σπίτι του! 

Y.Γ 1: Προσέξαμε ότι τα «έργα» στα ξερονήσια για τους πρόσφυγες θέλει να τα πάρουν  μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Αλίμονο… 

Πηγή: imerodromos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το