Μετά από πολλά που διαβάζω για τους τεμπεληδες και αγράμματους δασκάλους που δήθεν φοβούνται την κάμερα προκαλώ και προσκαλώ τους δακτυλοδειχτούντες να μπουν στην e-class του 2ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου και σε όποιο κοντινό τους σχολείο έχουν πρόσβαση, να δουν τι έχουν καταφέρει οι αγράμματοι δάσκαλοι, χωρίς καμία επιμόρφωση σε αυτή την τεχνολογία. Τα μαθήματα είναι ανοιχτά και ξάστερα για κάθε ενδιαφερόμενο. Την επιμόρφωση την έκαναν μόνοι τους χωρίς κανέναν βούρδουλα… την ανύπαρκτη επιμόρφωση από πανεπιστημιακά ιδρύματα που οφείλει να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς κάθε κυβέρνηση που σέβεται και νοιάζεται το λαό που την ψηφίζει…

Περί κάμερας ο λόγος λοιπόν. Ο καλός δάσκαλος, δεν κάνει διάλεξη πίσω από μια έδρα. Βρίσκεται ανάμεσα στους μαθητές, μιλάει λίγο, καθοδηγεί, ενθαρρύνει, παίζει μαζί τους, κάνει λάθη, μαθαίνει συνεχώς και πολλές φορές δημιουργεί έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας μαζί με τα παιδιά όπως ακριβώς γίνεται στις οικογένειες. Πώς θα κάνει σωστά τη δουλειά του αυτός ο δάσκαλος χωρίς να φαίνονται τα παιδικά προσωπάκια στην κάμερα; Ή θα γίνουν κι αυτά βορά στα αδηφάγα μάτια του big brother εκτός από τον τεμπέλαρο, αγράμματο δάσκαλο; Ο δάσκαλος αξιολογείται καθημερινά. Αρκεί δύο τρεις ερωτήσεις να γίνουν στο παιδί, να δεις λάμψη στα μάτια του και αν είναι ευτυχισμένο ερχόμενο από το σχολείο.

Όπως δε βάζω κάμερα στο σπίτι μου έτσι δε δέχομαι καμία κάμερα στο δεύτερο σπίτι μου που είναι το σχολείο. Έχω μαθητές με ιδιαιτερότητες στους οποίους όταν μιλάω αλλάζει ο τόνος της φωνής μου, τους οποίους οι συμμαθητές τους σέβονται, αγαπούν κι έχουμε το δικό μας κώδικα και δε θα επιτρέψω να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού καλοπροαίρετου ή μη από κάθε άσχετο με την εκπαιδευτική – “ερωτική” (με την πλατωνική πάντα έννοια του όρου) διαδικασία.

Κριτική λοιπόν στους χρόνια κυβερνώντες που έχουν απαξιωσει τη δημόσια Παιδεία και Υγεία και αξιολόγηση στα λαμόγια και τους μιζαδώρους. Τώρα που έτρεμε το φυλλοκάρδι τους για τη ζωούλα τους, μονόδρομος για τη σωτηρία τους ήταν το δημόσιο σύστημα υγείας… με τους τεμπέληδες γιατρούς.

Anastasia Samara

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το