Φόρεσαν τα καλά τους κάποιοι από τους δεξιούς συναδέλφους/ισσες μας, που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ούτε σε μια συνέλευση του σωματείου μας (αν το έχουν κάνει και ποτέ…), για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο γνωστό τεράστιο ξενοδοχείο που χτίστηκε στο πάρκο του Κουραμπά σαν μνημείο της «ηρωικής» περιόδου της ολοκλήρωσης της μετατροπής της πόλης των Ιωαννίνων σε επιχείρηση. Εκεί, λοιπόν, σ’αυτόν τον ταιριαστό με τα γούστα της ΝΔ χώρο, ανέλαβε να εκλαϊκεύσει το πρόγραμμα της ΝΔ (ένα πρόγραμμα πραγματικής κατεδάφισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, όπως αναλύουμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας) η κυρία Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, ένας άνθρωπος που μπορεί να μην έχει την παραμικρή ιδέα για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, αλλά μπορεί ωραιότατα να πιπιλίζει με τις ώρες ανοησίες περί «ανομίας στα πανεπιστήμια» και περί Βενεζουέλας.

Το τρομερό είναι ότι στους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής ήταν και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών. Με μια κακόγουστη, όλο μπλε και όλο ΔΑΠίτικη περηφάνια, αφίσα τα στελέχη της ΔΑΚΕ μάς προσκαλούσαν σε μια επίσημη εκδήλωση της ΝΔ. Είναι γνωστό πως στον απεργοσπαστικό/εργοδοτικό/κρατικό μηχανισμό της ΔΑΚΕ η λέξη «ντροπή» είναι σχετικά άγνωστη, μα δεν μπορεί να μην σχολιάσουμε την υποκρισία τους. Λίγα μόλις χρόνια πριν, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης πετούσαν στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους/ισσες μας και έκλειναν τομείς της ΤΕ, τα στελέχη της ΔΑΚΕ ορκιζόταν ότι καμία σχέση δεν έχουν με το κόμμα της ΝΔ, ότι είναι «ανεξάρτητοι» κλπ. Τα ίδια μας λένε κάθε φορά που το κόμμα τους τους φέρνει σε δύσκολη θέση (και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο!). Σήμερα, λοιπόν, που η κεντρική μάχη των εκλογών πλησιάζει, τα παραμύθια περί ανεξαρτησίας πάνε περίπατο και η «ανεξάρτητη» ΔΑΚΕ αποκαλύπτεται ως αυτό που πραγματικά είναι: ο Χατζηαβάτης της ΝΔ μέσα στα σχολεία.
Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι συνάδελφοι/ισσες μας από τέτοιες παρατάξεις και τέτοιους ανθρώπους. Ας αφήσουν εκείνους που νομίζουν ότι πολιτική είναι να φωτογραφίζονται με το κοστουμάκι/ταγεράκι δίπλα στο «στέλεχος» να κάνουν τη δουλειά τους -να φροντίσουν την πάρτη τους, δηλαδή- κι ας συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να του δώσουν την πνοή που του λείπει όλον αυτόν τον καιρό, και μέσα από διαδικασίες αυτο-οργάνωσης και αγώνα να αναδείξουμε την ανωτερότητα του συλλογικού δρόμου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της ζωής μας της ίδιας.
ΛΠ
μέλος Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης
paremvasi-ioa.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το