Στις 24 Γενάρη η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα που λειτουργεί στον Υμηττό για πολλές δεκαετίες. Σαν δικαιολογία προβλήθηκε η έλλειψη προσωπικού, ενώ στην πραγματικότητα το κλείσιμο αυτό εντάσσεται στη συνολική «αναδιοργάνωση» που επιχειρείται απ’ τη διοίκηση και την κυβέρνηση για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης αντέδρασαν κάτοικοι της πόλης που απαίτησαν να μην κλείσει το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ. Για το σκοπό αυτό διοργανώθηκε συγκέντρωση την Τετάρτη 5/2 στην πλατεία Υμηττού και με την παρουσία του δημάρχου, στην οποία εκφράστηκε η ομόφωνη απόφαση για τη διατήρηση του ταχυδρομείου. Η συγκέντρωση ήταν ενθαρρυντική για τις συνθήκες που επικρατούν, δυστυχώς όμως δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος τόσο απ’ το σύλλογο των εργαζομένων όσο και απ’ την ομοσπονδία των ταχυδρομικών.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος φαίνεται ότι θα επιδιώξουν να δώσουν μια παράταση λειτουργίας για δύο περίπου μήνες, αν βρεθεί προσωπικό (οι συμβασιούχοι που εργάζονταν σταμάτησαν γιατί έληξαν οι συμβάσεις) και στη συνέχεια θα κριθεί το μέλλον της λειτουργίας ή όχι του καταστήματος. Πάντως σημαντικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις θα παίξει και η ενεργητική παρουσία των κατοίκων της πόλης.

Σωτήρης Καλαμπόκας

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το