Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το οποίο παράγει περίπου το 20% του οξυγόνου της ατμόσφαιρας της Γης, καίγεται από πυρκαγιές με ρυθμό ρεκόρ και έχει τραβήξει διεθνή προσοχή.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι οι ηγέτες των χωρών της ομάδας G7 συμφώνησαν να βοηθήσουν τις χώρες της λεκάνης του Αμαζονίου  να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές  που περιέγραψε ως σοβαρή διεθνή κρίση, ενώ παράλληλα επέκρινε τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Χάιρ Μπολσονάρο επειδή δεν ακολουθεί τις υποχρεώσεις του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απορρίψει την προσφορά βοήθειας από τις χώρες της G7 για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του Αμαζονίου, σύμφωνα με την AFP.

«Εκτιμούμε [την προσφορά], αλλά ίσως οι πόροι αυτοί είναι πιο σχετικοί με την αναδάσωση της Ευρώπης», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της προεδρικού γραφείου του Χάιρ Μπολσονάρο στην ιστοσελίδα ειδήσεων G1, όπως ανέφερε η AFP.

Τη Δευτέρα, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι η ομάδα των G7 θα στείλει αμέσως στις χώρες του Αμαζονίου οικονομική υποστήριξη ύψους τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ”.

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διεξάγουν διαδηλώσεις στις πρεσβείες της Βραζιλίας σε όλο τον κόσμο και κατηγορούν τον πρόεδρο της Βραζιλίας ότι υποστηρίζει αυτούς που καίνε το τροπικό δάσος για να επεκτείνουν την καλλιεργήσιμη γη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το