Με περίσσια περηφάνια ανάρτησε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σελίδα της στο Facebook, κείμενο με το οποίο η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και υπεύθυνη της ΔΑΠ Παντείου ζητά από την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο του Παν/μίου να μεριμνήσει για την αναγκαία ανακαίνιση των εστιών του Παντείου στην Οδό Λαγουμιτζή.

Σημείωση: Στις εστίες της Οδού Λαγουμιτζή έχει μπει λουκέτο από το 2003, στερώντας σε 200 τουλάχιστον συμφοιτητές μας από την επαρχία τη φοίτηση και δωρεάν στέγαση στην Αθήνα. Κι εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα, ποιες πολιτικές δυνάμεις ηγεμόνευαν στο Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και τι έκανε ο Σύλλογος για να διεκδικήσει τις εστίες του Παν/μίου υπό την κηδεμονία αυτών των δυνάμεων;

Η απάντηση είναι φυσικά πως πρώτη δύναμη στο Πάντειο για παραπάνω από την τελευταία δεκαπενταετία κατά την οποία ανέκυψε το ζήτημα των εστιών, ήταν και είναι με απόλυτη αυτοδυναμία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αλλά η ΔΑΠ στο λεγόμενο «Γαλάζιο Κάστρο» όπως και σ’ όλους τους χώρους που δραστηριοποιείται, υπονομεύει σταθερά τις διεκδικήσεις των φοιτητών, απέχει από τις Γενικές Συνελεύσεις και μετατρέπει τα Διοικητικά Συμβούλια σε νεκρά, γραφειοκρατικά όργανα, κολαούζους των αντεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δε θα μπορούσε άλλωστε να ‘ταν κι αλλιώς, μια ματιά στις θέσεις και τα «οράματα» της ΔΑΠ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση φτάνει για να πείσει και τον πιο σκεπτικό πως ΔΑΠ και δωρεάν στέγαση είναι έννοιες ετερώνυμες:
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, 16. «…Αναπόφευκτη λύση (για τη δυσαναλογία αριθμού φοιτητών-δυνατότητας υποδοχής απ’ τα ιδρύματα) είναι η μείωση των εισακτέων σε όλες τις σχολές της χώρας» (για τη ΔΑΠ η συγχώνευση-κατάργηση 200 σχολών και τμημάτων, η γενναία μείωση εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα χρόνια των μνημονίων δεν επαρκούν για να «λύσουν το πρόβλημα», χρειάζεται περαιτέρω μείωση των εισακτέων!), ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, 2. «Ενδελεχής αξιολόγηση των δικαιολογητικών που προσκομίζουν οι αιτούντες φοιτητική εστία» (να διπλοτσεκάρουμε λέει η ΔΑΠ, μη τυχόν και μας ξέφυγε κανένας κροίσος από το 2% του συνόλου των σπουδαστών, που στεγάζονται δωρεάν αυτή τη στιγμή…), 3. «Αξιοποίηση εκτάσεων των Παν/μιακών ιδρυμάτων από ιδιωτικές επιχειρήσεις για την κατασκευή επιπλέον εστιών, οι οποίες θα παρέχονται στους δικαιούχους έναντι συμβολικού αντιτίμου» (δηλαδή οι δικαιούχοι δωρεάν στέγασης να πληρώνουν νοίκι..)».
Και ο νοών νοείτω.


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει πολλάκις αποδείξει πως αποτελεί πιστό υπηρέτη των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, αυτών που επιβάλλουν λιγότερη παιδεία, λιγότερες εστίες, περισσότερη λιτότητα κι ανεργία. Είναι ικανή μονάχα για εξαγορές συνειδήσεων και υπονόμευση του συλλογικού αγώνα, γι’ αυτό και οι φοιτητές του Παντείου δε μπορούν να περιμένουν τίποτα από τη ΔΑΠ και τα υποτιθέμενα διαβήματά της. Εμείς ως Φοιτητική Πορεία καλούμε όλους τους φοιτητές να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών, δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγγράμματα, αξιοποιώντας το μοναδικό μέσο που αποδεδειγμένα αποσπά και υπερασπίζεται τις λαϊκές κατακτήσεις, τον ενωτικό, συλλογικό, οργανωμένο αγώνα.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ!
ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Φοιτητική Πορεία

Πηγή: Poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το