Απ την πρωτη μερα της δημιουργιας της κανονικοτητας, εγενετο φως.
1) Η ΔΕΗ μετρα τα τελευταια μαλαματικα της για να ξεπουληθει εντελως. Εχουμε επιτυχως απαλλαγει απο τις τηλεπικοινωνιες, τους δρομους, τα αεροδρομια, τα λιμανια, τα ενεργειακα αποθεματα και τον ορυκτο πλουτο. Ειμαστε μια χωρα που σεβεται το ξεπουλημα της.  Απομενει να απαλλαγουμε απο την παραγωγη ενεργειας και, οσονουπω, τα υδατινα αποθεματα. .
2) Το ασυλο παει ασκαρδαμυκτι για φουντο. Και το πανεπιστημιακο και το προσφυγικο. Απαλλασσομαστε απο αλλα δυο βαριδια. Απομενει βεβαιως το σημαντικο σκελος που αφορα στη βουλευτικη ασυλια, το οποιο θα διαφυλλαξουμε ως κορη οφθαλμου.
3) Αναγνωρισαμε, ως χωρα που σεβεται το ξεπουλημα και την εξαρτηση της, το muppet της Βενεζουελας. Δεν πειραζει που αποδειχτηκε πως αυτος και οι δικοι του ξεκοκκαλισαν την “ανθρωπιστικη βοηθεια” Ετσι κι αλλιως, εδω που τα λεμε, αποτελουσε εμπαιγμο μια “βοηθεια” που συνοδευε ολες τις θανατηφορες κυρωσεις. Κι εξαλλου, ουδεις ασφαλτος.
4) Πολυ σοφα, στα πλαισια της ανεξαρτησιας του τυπου και της ελευθεροτυπιας, το Αθηναϊκο Πρακτορειο Ειδησεων και η ΕΡΤ περασαν κατευθειαν στον ελεγχο του Μαξιμου και το Μαξιμου στον ελεγχο του Κυριακου, επαγγελμα Μητσοτακης. Κι επισης πολυ σοφα, οι διαπραγματευσεις για το οριστικο ξεπουλημα του Ελληνικου ανατιθενται στον πρωην συμβουλο της Lamda Developement.
5) Το ΑΜΚΑ που αποτελουσε βασικη προϋποθεση για να παει το προσφυγοπουλο στο σχολειο κι ο προσφυγας στο νοσοκομειο, καταργειται γι αυτες τις προνομιακες κατηγοριες και γινεται σημα της νικης στο χερι του Μπογδανου, καθως ποζαρει διπλα στον Βρουτση.
6) Το υπουργειο μεταναστευτικης πολιτικης, υπαγεται στο υπερυπουργειο Ασφαλειας και Καταστολης. Τα στρατοπεδα συγκεντρωσης παραμενουν ως εχουν γιατι δεν μπορουν να γινουν χειροτερα, αλλα τα κεντρα κρατησης γινονται κλειστες, μη επισκεψιμες και προσβασιμες φυλακές.
7) Η νεα ηγεσια του υπουργειου παιδειας καλει τους ιεραρχες να συνδιαμορφωσουν την εκπαιδευτικη πολιτικη. Ετσι, μαζι με το voucher θα διανεμεται κι ενα αγιασμενο στυλο για τις Πανελληνιες. Υποθετω οτι ο Αμβροσιος ετυχε ευνοϊκης εξαιρεσης, εως οτου αποφασισει αν θα συνταχθει με το Λαγο ή το Μιχαλολιακο. Ελπιζω να συμπεριληφθει ο Βελοπουλος, λογω αποκλειστικης κατοχης θεϊκων επιστολων.
Αυτα συνεβησαν καθ εκαστη της πρωτης εβδομαδας της δημιουργιας της κανονικοτητας.
Εκτος απο τις γενναιες αποφασεις, υπηρξαν και γενναιες αποσαφηνισεις που αποκατεστησαν το διαταραγμενο αισθημα ησυχιας, ταξης και ασφαλειας και ξεκαθαρισαν ιστορικες παρεξηγησεις.
Ο βασικος προστατης του πολιτη, Χρυσοχοϊδης, δηλωσε αυτολεξει, ” Είναι απαραίτητη η εμφανής παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η ενίσχυση της αστυνόμευσης”.
Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης. Η περιοχή θα επιτηρείται και περιμετρικά, ενώ συχνά θα εξαπολύονται επιχειρήσεις “αρετή.”
Η συλλογικη μας ψυχοπαθεια αναγνωριστηκε, μονο ομως σε οτι αφορα την περιοδο της δικτατοριας.
Αυτους που εκαναν την Ελληνικη Επανασταση, την Εθνικη Αντισταση, το Πολυτεχνειο, δεν τους αποκαλουσαμε παντα τρελλους της Ιστοριας, σε αντιδιαστολη με τους φρονιμους ραγιαδες, μαυραγοριτες και χαφιεδες; Ε, αυτη η τρελλα αναγνωριστηκε επισημα.
Ειναι βεβαιο πως συντομα θα τυχει επισημης αναγνωρισης και η τωρινη συλλογικη μας σχιζοφρενεια.

Νίνα Γεωργιάδου

 

——————-Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το