Πώς αλλάζουν τα πράγματα…

Σε Μυτιλήνη και Χίο όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια ήταν συχνά. Οι συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας αλλά και πολιτών και αστυνομίας είναι μία πραγματικότητα που έχουν συνηθίσει σε αυτά τα νησιά. Τώρα, οι αντιδράσεις γιγαντώθηκαν εξαιτίας του σχεδίου της κυβέρνησης να επεκτείνει το μοντέλο που ήδη λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε τα σοβαρά επεισόδια στη Μυτιλήνη στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015, τη μαζική κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου του 2017 ενάντια στους σχεδιασμούς για επιπλέον πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης (ναι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!)

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα συχνά επεισόδια με πρόσφυγες που ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο από τα νησιά – φυλακές με τα ΜΑΤ να τους χτυπούν αλύπητα για να επιστρέψουν στα στρατόπεδα; Επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αυτά.

Τώρα, στα χνάρια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει η ΝΔ, επεκτείνοντας το μοντέλο των στρατοπέδων συγκέντρωσης .

Η απόφαση για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης παντού πέρα από παράλογη, είναι απάνθρωπη τόσο για τους ντόπιους κατοίκους όσο και για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Αυτοί που 10 χρόνια τώρα ανάγκασαν να εφαρμοστεί στη χώρα μία αιματηρή λιτότητα δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να μετατρέψουν τώρα την Ελλάδα και σε χωματερή ανθρώπων.

Πηγή: agonaskritis.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το